Lästips om ekonomistyrning i vården – har den där att göra?

Undrar du också varför det helt plötsligt är jättelätt att ringa vårdcentralen, men att man bara får prata om en sak i taget med doktorn? Eller varför farmor får fler och fler mediciner men att hon aldrig ska sluta med nån? Eller varför köerna på akuten är vansinniga?

Vården i Sverige har infört teorierna kring  “New public management”, och det får konsekvenser. Frågan är väl om politikerna som vanligt (åtminstone i vår kommun, och jag misstänker att det är så på andra ställen också) har glömt att göra och/eller läsa konsekvensanalysen innan de bestämmer saker.

Läs den här artikelserien på DN som prisbelönta och oerhört läsvärda Maciej Zaremba har skrivit. 2 delar av 4 har kommit.
http://www.dn.se/Stories/stories-kultur/den-olonsamma-patienten

This entry was posted in Läs/lyssna-tips, Uncategorized and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.