Om nåt viktigt och aktuellt.

En kompis postade en länk på FB. Den gick till en bloggpost som i sin enkelhet var väldigt konkret och läsvärd, om hur en alldeles vanlig tjej blir bemött i livet.

http://fragaugglan.se/om-att-anpassa-sig/

Det skulle kunna varit jag som skrev det mesta av det där. När jag var 20-25 och jobbade i fastighetsbranschen funkade det fint att få som jag ville bara genom att ha en kortare kjol på mig den dagen…. Jag vet en kille (man, cirka 45 då tror jag) som struntade i att be en jurist om hjälp i en förhandling (vi pratar en förhandling om ganska mycket stålars) just för att motpartens jurist var så snygg och han kunde ju inte riskera att inte få gå på det mötet.   Behöver jag säga att den förhandlingen gick rätt dåligt?

På nästa jobb var jag ensam tjej i gruppen, vi satt i kontorslandskap, och jag fick porrbilder i mailen då och då bara för att kollegorna ville se hur jag reagerade. Jag jobbade inte där särskilt länge. Inte bara därför, men definitivt var det en del i beslutet.

Så jag VET att sexism kostar företagen pengar, pga att människor fattar helt felaktiga beslut på konstiga grunder. Om inget annat funkar brukar det gamla uttrycket “money talks” funka, men kanske är detta inte tillräckligt uppenbart för företagsledare. Ännu.

Hursomhelst. Nu först börjar det bli bättre, 40+. Men jag får ändå “lilla gumman” vibbar var och varannan vecka. Konstigt det där.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.