Någon har hittat lite sammanhang!

För ett tag sen  försökte jag hjälpa en bloggvän att efterlysa familjer med barn som har T8M – Trisomi 8 Mosaik. Det är ju så att landsting och kommuner som man har kontakt med inte får ge ut kontaktuppgifter till andra barns familjer om dessa inte rent uttryckligen sagt att de får det. Det är förstås bra med sekretess och så, men när man söker sitt sammanhang, någon som är lika, är det ett ganska frustrerande hinder.

Hursomhelst. Jag efterlyste som sagt T8M-familjer här, på twitter och på FB. Om det är jag som förmedlat kontakt eller inte vet jag inte, och det är dessutom helt oviktigt, men nu har i alla fall en till familj tagit kontakt. Så oerhört roligt! luttradmamma – Mycket har hänt….

Jag har bett “vår” kurator att OM det skulle vara så att det är nån familj hon träffar på som hon tror skulle må bra av att få kontakt med just oss, går det alldeles utmärkt att ge dem mitt nummer, bloggadress och mailadress. Det har hittills hänt en gång, det var ett tvillingpar som föddes för lite mer än ett år sen som dessutom bor relativt nära oss. Nu har vi inte lyckats träffas IRL, mest på grund av alla nedrans dagisbaciller, men några långa telefonsamtal och ett par mail har det ändå blivit. Bara att veta att de andra finns, på riktigt, räcker ganska långt.

This entry was posted in Allmänt and tagged , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Någon har hittat lite sammanhang!

  1. ylvisen says:

    Ja det är roligt med kontakter och kan man hjälpas åt är det ju perfekt!

    Tack för kommentaren ang Kronjuvelerna. Borde kanske ha sett den men som sagt den finns ju på svtplay. Min kompis berättade om filmen och bara det fick mig att gråta när jag sen på kvällen låg brevid min Felix, usch jag är så kluven…

    kram ylva

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.