Magont, gympa och brandbil!

L sov rätt risigt natten till idag. Ont i magen sa han. Vi misstänker att det går i mer mat än det kommer ut ur barnet så det blev ett par toabesök men till slut var det sova hos mamma som funkade bäst.

Trött mamma gillade icke väckarklockan i morse (7! En lördag!), och det var lite svårt att bestämma sig för hur många barn som skulle följa med på Upp&Ner-gympan, men vi är fortfarande övertygade om att L inte är sjuk, och det är ju bra för magen att röra sig så. I bilen, på väg till gympan, gick magontet över och L var glad. Fullt ös på gympan, oerhört roligt har de. Inte för att nån av dom gör alla övningar “som man ska” eller nåt sånt, men det är galet roligt att springa runt i den stora stora gympahallen.

Det jobbigaste tycker M är när man måste sitta still i mitten ibland för att höra vad som ska göras. Det jobbigaste tycker L är på slutet när det ska ryckas svansar. Att jaga och bli jagad av mamma & M är roligt, men INGEN annan får komma i närheten och absolut inte ta L:s svans. En annan mamma som vi känner sen förut råkade ut för L:s stora sorg och tårar när hon försökte för ett par veckor sen. Idag var det ett annat, lite större och utvecklingsstört, barns tur. Klurigt det där. L behöver ju lära sig att det är en lek, och det är hyfsat omöjligt att förklara för alla barn, och kanske särskilt i just den församlingen, att man får rycka allas svansar utom L:s.

Idag var också M i sitt första (mig veterligen) slagsmål. En lite större DS-kille gick resolut fram till M och försökte ta hopprepet M höll i och lekte med. M blev störtförbannad och höll i allt han hade. Den större killen utnyttjade sin tyngd och styrka och ryckte åt sig hopprepet varpå M gör en Superman-framryckning och slår killen i magen med först händerna och sen med huvudet. M får sig en smäll i bråket som uppstod, men han fick in ett par han med, trots storleksskillnad. Det är ju absolut inte rätt att ta saker från någon, men man får heller inte slåss, så båda killarna fick sig en uppläxning från varsin förälder. Men jag kan ändå inte låta bli att gilla att M stod upp för sin rätt och inte backade trots att killen var större och relativt okänd. Ännu en klurighet där. Hm.

När vi satt och varvade ner påminde en mamma om att det var öppet hus för funktionshindrade barn (tror jag, möjligen utvecklingsstörda?) på brandstationen ute hos oss idag. Hon och en till mamma skulle dit – det är så praktiskt, vi heter A allihopa – så jag hakade på. Det var inte helt lätt att hålla ordning på båda barnen där, men på det stora hela var det mycket lyckat. L fick varmkorv & kakor, M fick korv,  mamman fick en uppfräschning av HLR-kunskaperna och alla tre fick sitta i brandbilen. Skojigt. Men vi skulle nog åkt hem och hämtat upp pappan innan, han hade nog velat följa med…

Efter lunch öste regnet ner så vi höll oss inne med lite film och pyssel. Och en tupplur som var oerhört jobbig för några av oss att ta oss ur sen. Vissa hade det värre än andra, men till slut var de flesta i alla fall hyfsat glada.

Idag har vi ätit både lunch och middag från Mataffärens färdiga meny-kasse (ja, v 37-menyn då förstås). Kanske inte toppkvalitet på några av ingredienserna, men ändå helt ok. Dock var det första gången på mycket länge, och troligen sista på ännu längre, jag gjorde en Carbonara efter recept. Min är godare. Mycket godare. Nej, jag håller mig nog till den andra sortens recept-shopping i fortsättningen, då kan man ändra lite ingredienser men ändå få med nästan allt med minimal tid & ansträngning. Dom grejorna gillar jag. Och jag beklagar att jag inte kan dela med mig av mina egenkomponerade shoppinglistor efter mina egna recept, men jag har mailat Mataffären om funktionen 🙂

Nej, jag är inte sponsrad, jag bara gillar grejen med vanlig mat-nät-shopping och veckomenyer på samma ställe. Och det är bara dom som levererar här där jag bor…

Nä, nu får det vara slut på dumsurfandet och okynnesskrivandet (obetalt ju) för ikväll, det lär bli en tidig morgon imorgon eftersom det blev middagssovning idag. Hoppas L:s mage håller sig lugnare inatt.

This entry was posted in Allmänt and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.