Torsdag = gosdag

Idag är det torsdag. Det betyder att jag inte hämtat på dagis på en hel vecka. Nu fuskade jag i och för sig i måndags, men det har vi redan glömt… Lämna- och hämtaschemat som gäller just nu i vår familj säger att jag lämnar tis-tors och hämtar på fredagar. Det blir inte sådär väldigt mycket gos i veckorna då… Idag jobbade jag dessutom lite längre än vanligt och kom hem lagom till vällingdags. M blev jätteglad när jag kom hem och lekte tittut med mig i soffan en liten stund.

När jag skulle gå ut i köket för att kolla läget och fixa välling blev han ledsen och ropade Mamma! Mamma! Pe mi! Pe mi! Mamma förstår jag. Pe mi förstod jag inte. Inget jag kände igen alls… och inte tecknade han heller, när jag kom tillbaka in i vardagsrummet. Men minen sa det mesta. Hjälp mig? frågade jag och tecknade samtidigt. Hjälp mig? Jaaa! sa M och sa Pe meejjj och tecknade också. Lycka! Jag blir glad när han säger nya saker, och så glad som M blir när man förstår honom, det går inte att beskriva.

Så, jag satte mig på golvet och lekte minst en halvtimme eller så. Vi byggde bokstavsmattepussel och donade och grejade. Jättekul hade vi. Välling blev det sen, och då passade vi på att gosa och kittlas. Och gosa lite till. Barnen kom lite sent i säng, och jag fick middag vid halv nio, men det var det värt. Från och med nu är torsdagar gosdagar. Ska nog skriva in det i kalendern.

This entry was posted in Allmänt. Bookmark the permalink.

One Response to Torsdag = gosdag

  1. Åh, vad härligt med nya ord! Tänk att ens blotta närvaro kan göra barnen sååå nöjda och glada. Tycker absolut du ska skriva in “gosdag” i kalendern!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.