Gryta och val

Har en gryta på spisen som puttrat sådär tre timmar nu. Borde vara klar om en stund, ska gå ner och kolla läget med den. Avsmakningarna lovar gott! Inspirationen kom härifrån, men jag har inte följt receptet till punkt och pricka, nån måtta får det vara. Men Smaskens-bloggen kan jag varmt rekommendera, finns mycket att läsa och inspireras av där!

Sen kollar jag valsiffrorna mellan varven och oroas rejält över resultaten. Nog för att jag visste att SD gått framåt, men SÅ mycket? Jag tycker att det är oroande att grupperande och uppdelande och segregerande åsikter och partier tar mer och mer plats. Ju mer vi och dom-diskussioner vi har, desto lättare blir det att diskriminera.

I mitt huvud hör invandrardebatten dit, funktionshindersfrågorna, könskampen och diverse annat. För att inte tala om föräldraförsäkringen. Hur familjer ser ut är väl oväsentligt. Ge dagarna direkt till bäbisen istället, det är ju för barnet försäkringen är till för, inte mamman eller pappan (eller regnbågsföräldern, eller mormorn, eller vem det nu är som tar hand om bebben). Snart kommer väl det partiet som grupperar på långa och korta, eller skostorlek större eller mindre än 38, eller omkrets på huvud. Huga.

This entry was posted in Allmänt and tagged , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Gryta och val

  1. Ja det är dax för grytor nu, äntligen höst 🙂 Och om en vecka slipper vi allt valsnack eller nästa iaf, yay!
    Hoppas den smakade och att ditt recept kommer till mig som är nyfiken 😉

    • Anna says:

      Ja alltså – jag ändrade i princip bara på kryddningen – löken, svampen, köttet och rödvinet är samma. Kör hårt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.