Skön helg med Upp&Ner-premiär

Den här helgen har verkligen varit kanonbra. Vädret har väl varit upp och ner men det har inte gjort så mycket.

I lördags började vi med att åka iväg på premiär, Upp&Ner-gympa som Skuru handboll (om jag fattade rätt) har dragit igång i Nacka. Upp&Ner-gympa är en sorts gympa för barn med särskilda behov, ledaren tecknar och så är det säkert lite mer pedagogiska tankar som jag inte har koll på.

Både M & L var med och eftersom pappa E skulle jobba lite och snickra. Istället följde vår avgudade avlastning/barnvakt A också med. M började med att bli överlycklig över korridoren i entrén i hallen och sprang fram och tillbaka där. För att få honom därifrån fick jag bära iväg honom till hallen och då var ju lyckan total. En hel handbollsplan att springa på! Stora ytor med streck i golvet och mål! Och bollar fanns det! Snart kom några kompisar också, och J, kompisen från lek&teckengruppen på hab, är ju också en hejjare på fotboll så hon och M körde hårt. L hängde på han också.

Sen blev det lite mer organiserat med samling och lite övningar och sen redskapsstationer. M gillade rockringarna – där hade han en underbar snits – och bollarna (såklart) och bänkarna man kunde gå balansgång på. Hopprepen kunde man leka med på många sätt. Ja det var en höjdare! Jag och A fick springa och visa och hoppa och jaga och hade nog minst lika roligt vi.

Alltid kul att träffa några av de andra barnen och deras föräldrar också!

Jo, det var en höjdare och jag hoppas verkligen att vi var tillräckligt många och att kommunen, klubben och alla andra som är inblandade förstår hur bra detta är för “våra” barn, så att det kan fortsätta till hösten. Maillistorna har tydligen inte funkat sådär jättebra, så om nån som läser här är inte har fått info men är intresserad av att haka på så lämna ett meddelande här så skickar jag kontaktuppgifter till dom som håller i det!

Sen kan man ju tycka att barnen skulle vara helt slutkörda efter det, men icke. Jag och A tog en kortare ärenderunda i Forum och sen åt vi på sushihaket. Trevligt värre, M åt mest ris, och L & A bytte mat med varandra, men jag tror att alla blev hyfsat mätta.

Hem, byta om och sen ut och spela mer fotboll. När den andra skuren kom gick vi in och byggde med klossar och finurlade ihop en ny tågbana. Igen.

Jag lekte faktiskt mest hela dagen, men jag fixade middag, körde ett par tvättmaskiner och bakade tekakor också, så nån nytta blev det. Undrar vem av oss som var tröttast igårkväll 🙂

I morse kom M vid 5.30 med blöt pyjamas så då fick han torr blöja och torra kläder och krypa ner hos mamma. Sen fick vi väckning vid 9 då han satt mitt i dubbelsängen och sjöng S-sången ur Fem myror. Man måste kunna låten rätt bra själv för att fatta att det är den, men det går att höra! Rätt ok sätt att vakna på också kan jag tycka. M lyckades nog också väcka L då, som och myste en stund sen gick killarna iväg och lekte snällt, mamman somnade om… HALV ELVA gick vi upp! Det blev lite mer svårsomnat än vanligt ikväll då men inte så farligt. Jag ska köra hårt med dom oftare tror jag.

Idag har vi mest stökat inne men vi tog en sväng till lokala konsum också, och bunkrade mjöl och jäst och russin och annat sånt som går åt. Precis när vi betalade kom en störtskur så då fick vi – stackars oss – vackert sätta oss på en bänk i den nyombyggda affären och läsa ett par inköpta Pixi-böcker och äta glass. Synd om oss var det inte då. När regnet avtagit gick vi hemåt, och då var det så blött överallt att vi skippade dagens fotbollspass.

Ja, det var vår helg. Hoppas er helg har varit bra också!

This entry was posted in Allmänt and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.