Nä, ingen blogginspiration idag heller…

Så jag tänkte dela med mig av andras blogginlägg och annat på nätet som jag har läst ikapp senaste dagarna istället. Hoppas att ni hittar nåt intressant att läsa.

Jag gillar Salem Al Fakirs melodifestivalslåt (jo, mello är fortfarande högst aktuellt i detta hus). Här, hos Ketchupmamman kunde jag läsa om varför jag gillar just den.

Just Ketchupmamman har också skrivit ett par inlägg om jämställdhet och att välja rätt pappa till sina barn. Läsvärt. Även om jag själv inte riktigt vet vad jag tycker. Inlägg 1 och inlägg 2.

21/3 var det World Down Syndrome Day, just eftersom Downs syndrom är när man har 3 av kromosom 21, istället för 2 som är normalt. Fiffigt värre. Just den dagen delar Svenska Downföreningen ut sitt Upp-pris, här kan man se ett reportage om det, och här kan man se lite av prisutdelningen där Linnéa skymtar förbi om jag inte ser helt fel.

Sen kan jag inte låta bli att länka till Sören Olsson som igen har fått till nåt läsvärt.

Och så har jag hittat lite läsvärda grejor om Downs syndrom och skola som jag funderar en del på just nu – lite tidigt kanske, men M:s kompisar är ju trots allt 05:or och då är det inte lika långt kvar helt plötsligt… nån form av beslut behöver fattas ganska snart. Här är en svensk/norsk studie. Jag hittade också en uppsats som en specialpedagog skrivit som exjobb. Har inte läst hela ännu men den verkar intressant!

Här hittade jag lite info från habiliteringen i Uppsala som jobbar enligt Karlstadmodellen. Det skulle vår habilitering kanske fundera lite mer på. En gång till… Nog för att vi är nöjda med dom men bra kan bli bättre! 🙂

Den här sajten har en del bra info om DS, OBS att det är en Irländsk organisation så en hel del handlar om hur saker funkar där…

För att avrunda allt om DS som kanske blev lite mycket måste jag bara få tipsa om att Svenska Downföreningen lanserat sin nya WP-sajt.

Ja, och så har Lindex nätrea som behöver spanas in:)

Over and out.

This entry was posted in Allmänt. Bookmark the permalink.

2 Responses to Nä, ingen blogginspiration idag heller…

  1. Malin says:

    Finfina tips, tack!

  2. Malin says:

    Glömde skriva KRAM!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.