Barnen är nu också officiellt datanördar!

Galet mycket att göra har jag. Och min digitala sociala närvaro har fokuserats på fb och twitter senaste veckorna, istället för här… men så kan det vara! Jag får blogguppslag efter blogguppslag i huvet hela tiden, men känner inte att jag har ro att sätta mig och skriva på bloggen, kanske en varningssignal.

Men det här kändes som att jag behövde få ur mig ändå – att “bara” svara på Ylvisens blogg räckte inte riktigt.

Ylvisens Felix har fått en trackball som hjälpmedel, det fick M också förut. Ett par dagar med den så hade han greppat konceptet med att styra och klicka och efter det har en vanlig mini-laptopmus funkat perfekt. Webbsidor som M tycker är roliga är Boohbah (jättebra “musövning”), Radioapans sifferlek, han klickar runt friskt på Bolibompa och hamnar ibland lite snett men det måste man ju också få göra… Ett par pc-spel har vi också som M kör lite ibland. Lek och lär Förskola funkar hyfsat, och Kalas med Rut och Knut. Dom här har jag hittat superbilligt på Coop. Som dom IT-nördar och egna företagare vi föräldrar är känns det ju viktigt att tidigt skola in barnen i firman så att vi kan generationsväxla så småningom och leva livets glada dagar själva medan barnen drar in stålarna, så datorträning är bra grejor tycker vi.

Nån som har fler tips på bra och roliga webbsidor eller program till M?

Men dom gillar datorn, båda barnen. De har en “egen” laptop med Ubuntu och en virtuell XP-maskin, som dom faktiskt fixar att hantera rätt bra själva. Surfa gör dom med Firefox där vi har lagt upp länkar till de sidor dom oftast är på (och vi tycker att de ska vara på). På morgonen kan M sitta och ropa “oooooooooooeeeee! dattttoooooooo!” tills L går upp och loggar på datorn. Att öppna locket och skriva lösenordet är än så länge det enda M inte klarar av själv. Sen hjälps dom åt och turas om på bästa tvillingvis och i bästa fall kan mamma & pappa få sova nån timme till på helgerna. Mycket bra 🙂

L är inte bara datanörd, han är melodifestivalsnörd också. Sen några dagar har E installerat Spotify på deras egna dator också så L kan lyssna när han vill. Han har satt ihop sin egen favoritlista på Spotify, (med lite hjälp av mamma, men han valde själv) bara det… Och hans favorit inför imorgon är Pernilla, det är till och med så illa att dockan Anna fått byta namn till Pernilla. Hm. Jag är brädad…

Sen måste jag bara få tipsa om Mumari som har fixat så fantastiskt vårfint på sin blogg!

Nu MÅSTE jag ta tag i jobbande, ska leverera tre saker den här veckan, och bara en är “nästan” färdig. Huga. Tur att M & L ska sova hos mormor & morfar ikväll.

This entry was posted in Allmänt and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Barnen är nu också officiellt datanördar!

  1. Linda S says:

    Tänkte bara ta tillfället i akt och tipsa om en tävling på min blogg som kanske kan intressera. Vinnaren får en CD med mängder av teckenloppor färdiga att skriva ut OCH data programmet Ordramar.
    Sista tävlingsdag är den 4/4

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.