Finsmakare redan som liten

Läste hos Mumari om ett gourmetbarn som gillar oxfilé, så då kan jag ju berätta en skvätt från min mathistorik.

När jag var liten jobbade min pappa ibland på Ålandsbåtarna. Den jag minns mest är Prinsessan, föregångaren till nutida Birka Princess. Det berättas att jag, ca 5 år, skulle få äta i “fina matsalen” med mina föräldrar på denna båt, annars åt vi mest i personalmässen när vi åkte med. Hovmästaren gav mig en barnmeny som jag läste igenom (jo jag läste redan då, precis som sonen min gör nu också). Jag sa sen lite surt: “Korv och köttbullar har vi hemma. Jag vill ha kalvfilé med murkelsås!” Hovmästaren sa att han skulle se vad han kunde göra, och höll väl antagligen på att bryta ihop av skratt… en stund senare kom han tillbaka och sa att jag kunde få fläskfilé med champinjonsås. “Ja, det får väl duga då” ska jag ha svarat på det.

Pappa fick tydligen gliringar om detta flera år efteråt, men det kan han gott ha, det var ju trots allt han som tidigt lärde mig att “potatis är billigt, det har vi hemma, ät det som är dyrt” när det var buffé…

Ja, nämen jag står för detta än idag. Korv och köttbullar kan jag äta hemma, på restaurang ska man äta gott. Och dyrt.

This entry was posted in Allmänt and tagged , . Bookmark the permalink.

One Response to Finsmakare redan som liten

  1. mumari says:

    Hahaha! Ja jag kommer ihåg att min tvillingbror alltid valde köttfärssås när vi var ute och åt, och jag tyckte inte att han var riktigt klok! =D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.