Ett boktips och ett briljant låtval.

Sitter och lyssnar på de sovande barnen. Förkylningarna börjar tack och lov släppa greppet om oss för den här gången. M går på penicillin tills på torsdag men mår ganska bra nu. Jag hostar men annars börjar det kännas rätt ok. Nu blir det full fart med jobb denna vecka, så vi får se om jag hinner/orkar/lyckas få ur mig nåt här på bloggen.

Så länge kan jag tipsa om en bok som bokklubben på TV4 tog upp i januari. Jag missade det då och hittade dit först nu i helgen via ett par olika bloggar. Jag har inte sett den här bokklubben förut, men jag antar att den här ordningen är ett standardupplägg.

Boken heter Eskil : riddaren av syrenbersån av Gunilla Linn Persson.

Först får man höra lite ur boken. Sen blir det intervju och diskussion med författaren.  Och till sist en form av paneldiskussion. Mycket intressant, och jag har nu boken i min varukorg på nätbokhandeln. Måste bara kolla av om det är nåt mer jag ska köpa samtidigt, sen klickar jag hem den.

Och om den nu mot all förmodan var nån som missade Glada Hudikteatern på Melodifestivalen i lördags måste ni se dem. Låtvalet är briljant. Trumpetaren som jag inte vet vem det är – pappa vet kanske? – är i mina öron fantastiskt bra. Kören – perfekt. Ja, bättre kan det inte bli tycker jag. Och som Toralf sa innan – alla får vara med på sina villkor. Precis som det ska vara.

Tårarna trillade på mig när jag såg detta. Jag satt och tänkte att det nu faktiskt är så att båda mina barn kan sjunga i melodifestivalen, oavsett antal kromosomer. Nog visste jag det ändå, men nu blev det på nåt sätt realistiskt, riktigt och bevisat. För av intresset att döma kan det bli ett karriärval för båda. Jag som tänkte att de skulle gå i mammas & pappas fotspår och ta över firman… attans 🙂

This entry was posted in Allmänt and tagged , , . Bookmark the permalink.

5 Responses to Ett boktips och ett briljant låtval.

 1. Marika says:

  Skitbra bok!!!! I loved it!

  • Anna says:

   Jo men det var bl a hos dig jag läste om den. Tror jag… det är dålig ordning på mig just nu 🙂

 2. Inger B says:

  Pappa tror det är Stickan Persson som spelar flygelhorn, ej trumpet

  • Anna says:

   Förlåt förlåt. Flygelhorn. Dåååååålig dotter, det borde jag kunnat 😉 Men tack för namnet!

 3. Annapanna says:

  Åh två små schlagerfantaster till! Faster likes! 🙂

  Jag satt också med tårfyllda ögon när glada Hudik framförde Sverige. Kan inte riktigt sätta ord på varför men stort och fint var det!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.