Lammfärsfräs a la Anna Varg – Minnesanteckningar från dagens middag

Idag blev det lammfärsfräs och potatis till middag. Här är en receptskiss, dock inte så exakta mätningar…

Lammfärsfräs a la Anna Varg

Jag fräste ett par nävar ituriven shiitakesvamp och två strimlade morötter i en skvätt smör och en skvätt olivolja. Sedan åkte 500 g lammfärs ned i grytan, mera fräs.
När all lammfärs fått färg rörde jag ner 1/3 strimlat spetskålshuvud och en dm dito purjo.
När allt fräst en stund till hällde jag på ca 2-3 dl vatten och smulade i en grönsaksbuljongstärning. Vitpeppar från kvarn, salt efter avsmakning. Puttra en sådär 10 minuter.
Serverades med kokt potatis, men såhär i efterhand hade en god pappardelle eller tagliatelle eller liknande nog varit bättre.

Till efterrätt blev det hemvevad vaniljglass (2,5 dl vispgrädde, 2 dl mjölk, 1/2 tsk vaniljpulver, 3 äggulor och 1 dl socker) med Matrics minimaränger och chokladsås på tub. Fina fisken!

This entry was posted in Allmänt, huvudet and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.