Idag blev det lammfärsfräs och potatis till middag. Här är en receptskiss, dock inte så exakta mätningar…
Lammfärsfräs a la Anna Varg
Jag fräste ett par nävar ituriven shiitakesvamp och två strimlade morötter i en skvätt smör och en skvätt olivolja. Sedan åkte 500 g lammfärs ned i grytan, mera fräs.
När all lammfärs fått färg rörde jag ner 1/3 strimlat spetskålshuvud och en dm dito purjo.
När allt fräst en stund till hällde jag på ca 2-3 dl vatten och smulade i en grönsaksbuljongstärning. Vitpeppar från kvarn, salt efter avsmakning. Puttra en sådär 10 minuter.
Serverades med kokt potatis, men såhär i efterhand hade en god pappardelle eller tagliatelle eller liknande nog varit bättre.
Till efterrätt blev det hemvevad vaniljglass (2,5 dl vispgrädde, 2 dl mjölk, 1/2 tsk vaniljpulver, 3 äggulor och 1 dl socker) med Matrics minimaränger och chokladsås på tub. Fina fisken!