ID-dagarna – mässa i min smak

Idag var jag och samboE iväg en sväng på ID-dagarna. Det är en ganska liten mässa för IT-baserade stöd för funktionshindrade. En hel del grejor för synskadade fanns där, permobil var där och HattenFörlag var också där! Vi fick en dragning av både de nya pusselbitarna för grammatik och de nya Babblarna i konsonantdalen.

Babblarna tror vi kan bli en hit för M direkt, pusselbitarna passar nog bättre för L just nu, men det ska ju böjas i tid… Jag hade hoppats på att få de nya babblarna digitalt för att kunna fixa och trixa med lite eget material, men det lät det som att man kunde få vänta på, om det någonsin kommer. De Babblare som finns nu finns ju inte heller digitalt.

Däremot lät det som att det kan komma mallar till “vanliga” program för Pusselbitarna, så att man lätt ska kunna göra egna kort. Det är ju bra, även om man med Boardmaker som jag kör egentligen bara behöver måtten.

Kollade även på lite enklare dataspel, ett för att lära sig hantera datorn vilket jag tror kan vara bra, och så kollade vi in en robotarm för matning – vilket vi ju inte alls behöver (jo, kanske förresten…) – men som var intressant ur ett systemutvecklings- och produktutvecklingsperspektiv!

Nu har jag glömt bort flera vi också kollade på, men jag får väl återkomma med dom när jag kommer på dom!

Det blir inte så mycket bloggat här, luften gick ur mig lite under senaste halsflussvändan, och nu har det faktiskt – äntligen – börjat bli lite mer att göra på jobbfronten, så det får man ju se som positivt! Imorgon ska jag på en halvdags utbildning, i tisdags körde vi workshop nästan hela dagen. Det är ganska knasigt att få betalt för att ha så roligt, när man inte får betalt för tråkigare saker, som att betala räkningar…

På fredag ska M iväg på hjärtultraljudet som Sachsska ringde om i somras, ska bli spännande och lite nervöst att få veta om det är nåt att bry sig om eller inte. Skriver mer om det när det är gjort.

This entry was posted in Allmänt and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.