Vad man vaknar av, och födelsedag

Vi är rätt vana vid att M kommer ganska tidigt och klättrar på oss. Mest mig. Jag har utvecklat nån teknik att halvsova under tiden för jag vägrar (oftast. om det går.) att gå upp ur sängen före 7 om jag inte har nån viktig tid att passa. Men vissa saker får mig att vakna på riktigt, även före klockan 7. En dansk skalle, en klockradio på väg ner i golvet, när M sitter ovanpå mig och säger ååååååå för att sen dyka ner mot mitt huvud och såna saker.
I morse kom en ny grej. L har gosat lite i våra sängar men tröttnat och gått in i barnens sovrum igen. Oftast kommer dom båda två till oss innan detta händer, men inte i morse. L tänder lyset och har man tur leker dom där en bra stund så när detta händer ställer jag in mig på att somna om en liten liten stund. Då hör man en intressant konversation:

L: Har du bajsat?
M: mmmmm.
L: Har du bajs i sängen?
M: aaaa!

Mamman (jag) vaknar på en hundradels sekund och är inne i barnens rum så fort att blodtrycket inte riktigt hänger med. M:s mage är inte riktigt vad den brukar efter magsjukan för ett par veckor sen, så bajs i sängen är just nu ingen höjdare… Men jag blev snabbt lugnare, det var ju inte bajs, det var bara blod 🙂

M rev upp näsan i fredags på dagis när han ramlade, och den sårskorpan hade han lyckats riva av i natt (morse?) så han såg ut som en boxare, och det var lite fläckar här och där, men det var ingen fara alls. Hade nån sagt för ett par år sen att jag skulle tycka bajs i sängen var värre än blod hade jag nog inte trott på det, men idag var det så!

Så det var bara att riva ur lakanen och stoppa barnen i badkaret så var den morgonen igång! Tur att klockan i alla fall hunnit bli 6.30 eller nåt.

Sen måste jag ju bara tipsa om att Thea fyller 4 år idag, en födelsedagspeng på hennes insamling kanske du som läser kan ha råd med? Här hittar ni både Thea och en länk till insamlingen.

Sov gott!

This entry was posted in Allmänt and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.