Tvilling/syskongrej

Våra söner är ju tvillingar. När dom var jättesmå, sådär under ett år, var det i realiteten ingen större skillnad på dom. M hade reflux och var på väldigt många fler läkarkontroller av olika slag, och orsakade mest merjobb i form av möten och mer eller mindre knasiga tankar.
Sen har det varit mer olika. När L började krypa, då låg M still för att sen hasa. När L började gå, började M krypa. När L pratade, började M gå. Just nu känns de lite mer lika än på ett tag, M babblar på och man förstår mer och mer. L kan ju i och för sig resonera och läsa och skriva kortare ord, så olika är de definitivt, men jag känner ändå att de är lite mer lika än före sommaren.

För två veckor sen var de hemma och sjuka båda två, ja vi föräldrar var ju lite risiga vi med. Men i början på förra veckan fick M vara hemma medan L var på dagis. Och då märker man att de är oerhört vana vid att alltid vara två, att aldrig leka själva eller göra något självständigt. Det är Mamma hit och Mamma dit, alltid alltid vara nära och tillsammans.

Igår var L hemma medan M var på dagis. M hade varit ledsen till och från hela dagen vilket är oerhört ovanligt och konstigt. Nästan så man undrar om han är sjuk. Men både personalen och vi tror att det beror på att M inte varit utan en familjemedlem på väldigt länge, sen före sommaren. Så vi hoppas att det var det och inte nån ny sjuka som är på g.

Men hursomhelst. Det är lite kul att upptäcka att de trots allt har det där tvillingbandet som vi på BB bara såg försvinna när vi “hittade” M:s DS, och som vi faktiskt har sörjt rätt mycket att det försvann.

This entry was posted in Allmänt and tagged , , . Bookmark the permalink.

One Response to Tvilling/syskongrej

  1. Pingback: Och ibland blir det lite jobbigt igen… « I Annas huvud

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.