Förra helgens bravader

Förra veckan – alltså vecka 36 – var vi sjuka hela gänget. Mamma, pappa, M & L. Nu efteråt vet vi inte riktigt vem som fick vad först, det är sanslöst vad fort man glömmer. Men hemma var vi allihopa.

Vi började känna oss ok på torsdagen, men vi stannade hemma fredag också för att dels faktiskt vara helt ok, det är ju rätt lätt att dra igång vardagen lite för tidigt, dels för att inte dra på oss nåt nytt direkt. På lördagen kände vi oss helt ok, och tänkte att imorgon söndag (alltså förra söndagen) åker vi till Gröna Lund och kollar på Mora Träsk. Vi gjorde en plan för dagen, med mattider och restider och allt – det är ju ett projekt att komma iväg allihopa och passa en tid… vi skulle åka direkt efter lunch, vid halv 1. Kvart över tolv har vi ätit färdigt och jag ska bara byta M:s blöja innan vi åker. På väg uppför trappan får jag för mig att M är lite varm, men jag tror egentligen att jag är nojjig, men kollar tempen på honom på skötbordet i alla fall. För att lugna mig själv. 37.9. F*n f*n f*n…

E och jag kommer överens om att L och jag åker ändå, men kommunalt så E kan åka iväg med M i bilen om det behövs. Vi har bara barnstolar i ena bilen och det är rätt jobbigt att flytta dom. Sagt och gjort, jag packar om väskan, trycker ner L i vagnen och rusar iväg till bussen, tur man har marginaler ibland.
På bussen får jag SMS om att M har betydligt mer feber, E har bokat akuttid hos läkaren men jag och L kan fortsätta tycker han. L vet fortfarande inte var vi ska och vad vi ska göra, enklast så utifall att vi blir tvungna att vända.

L och jag åker buss till Slussen och sen färjan över till Djurgården. Vimsiga mamman glömmer mitt upp i allt detta att L ju inte har blöja längre utan måste kissa lite då och då… han blir kissnödig på båten. Såklart. När jag var liten fanns det toa på dom där båtarna, om jag minns rätt…? Men det finns inte nu. Så efter mycket letande och funderande så blir det så att han får sätta sig och huka över en papperskorg bredvid en snäll tant. Det gick finfint!

Väl på Djurgården blir det full rush mot kassorna och entrén. Naturligtvis tar jag fel entré och fattar sen det högst felaktiga beslutet att försöka köra tvillingvagnen uppför och nerför trapporna (på såna barnvagnsramper) för att “byta område”. Tack gode gud för invandrarkillar, det var BARA såna som hjälpte till i 3 olika trappor! Intressant.

Hursom, vi hann fram till dansbanan i tid. När de börjar spela vill L gå därifrån. Det är för hög volym. Och det tycker faktiskt jag också. Faktiskt rätt konstigt när det är små barn som är målgruppen, men jag orkade inte vara surig och bitcha med ljudteknikern. Vi gick en bit utanför och lyssnade på håll. Men det var ju rätt roligt ändå… så till slut kom vi fram till att vi kunde sitta rätt långt bak och om jag höll för L:s öron så gick det bra. Men han ville inte stanna kvar till nästa pass med andra låtar, så vi tog en fika, åkte veteranbilarna eftersom vi hittade en parkerad pappa som kunde vakta en vagn till :), sen åkte vi hemåt. Men inte båt utan bussen till apoteket på Centralen för att hämta ut Tamiflu som M under tiden hade fått utskrivet. Sen tunnelbana – L:s premiärtur! – och bussen hem.

Puh vilken dag, men roligt hade vi! Synd var det om M och pappa…

Och nej, M hade inte flunsan, men det är en annan lååååååååång historia…

This entry was posted in Allmänt and tagged . Bookmark the permalink.

One Response to Förra helgens bravader

  1. Kickan says:

    Haha, jodu, här finns risk för ett besök bland sönerna när abstinensen efter kaos blir alltför ohanterlig……!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.