Ok, då laddar vi om…

Söndag kväll. Egentligen borde jag fundera över veckohandling och veckomeny – jo, jag försöker vara duktig med det faktiskt… lyckas ofta men inte alltid. Men istället skriver jag här. Det var väl nåt som behövde komma ut antar jag.

Förra veckan var M hemma hela veckan. Först hade han feber på måndag morgon, 38. Sen på em drog det upp mot 40 då ringde vi jourmottagningen i Nacka som öppnar 17, en vanlig vårdcentral egentligen men som har jouröppet 17-22 på vardagar och hela dagen på helgerna. Vi fick en tid direkt, tack och lov.

Vi fick träffa en helt fantastisk läkare som hade en egen “kromosomknasare” hemma – inte DS utan nån ganska liten som höll på att utredas om jag fattade rätt. Jag blev hursomhelst kär i ordet 🙂 Hon var jättegullig och när M:s strep-prov var positivt fick jag gå före akutkön och testa själv också, men inga streppar på mig. Vi hann få ut kåvepeninet på apoteket innan dom stängde och när vi kom hem hade pappa E och L fixat klart middagen som jag hade börjat på.

M:s temp gav sig på tisdag/onsdag (minns inte riktigt) men eftersom dom ska vara hemma 3 dygn efter påbörjad pc så fick han vara hemma hela veckan, på fredagen hade ändå resurserna “resursdag” och skulle fixa iordning rummet som DS-killarna ska få husera i. M & L byter avdelning nu och går på STORBARN. Stora killar! Så visserligen tog E ut vabdagarna, men det är oerhört klurigt att jobba hemma, särskilt ostört, när dom är hemma så det gick väl inte sådär värst bra.

Fredag morgon hade L 37,nånting så då tror man ju att det är hans tur. Så brukar det ju vara. Ringer vår vårdcentral och får tid vid 13-tiden. Tempen upp över 38 men inga streppar, ingen behandling och sådär lagom trevlig doktor. Ingen man listar sig hos… Så på fredagen var alltså båda barnen hemma.

Under veckan har jag sen haft två feberdagar, tror det var tisdag, och så igår. Seg i kroppen och 38 grader, tur att sambo-E hoppar in och tar förmiddagen med barnen då, jag fick sova till 11! Jätteskönt, även om man vaknar till ibland av nåt ramla-skrik eller glädjetjut.

L:s feber har gett sig under helgen, idag var han helt feberfri så imorgon blir det dagis för båda två. Så då ska jag verkligen ta tag i det eländiga evighetsjobb jag satte igång förra veckan, måste bli klar nån gång! Har läst en bok och tänkte börja med en ny strategi/metod för att hålla ordning på mig själv, men det skriver jag mer om när jag kommit igång och testat om det faktiskt funkar. Har jag sagt att jag är medlem i Tankspriddas Riksförbund? Passar väl bra för en projektledare…?

Tack för de kommentarer jag fått så jag ser vilka ni är, en “nying” är det hittills. Kul och välkommen! Det har inte blivit så mycket tränings- och DS-tips under sommaren, men det lär bli mer nu under hösten – hoppas jag – eftersom killarna får en ny resurs som faktiskt är utbildad specialpedagog! Jag har rätt höga förväntningar på henne 🙂

Nä, nu är det te & sovdags.

This entry was posted in Allmänt and tagged . Bookmark the permalink.

2 Responses to Ok, då laddar vi om…

 1. ylvisen says:

  Fy va mycket feber!!

  Ja det ordet var nice! Kromosomknasere, me like!

  Kram ylva

 2. Malin says:

  Usch vilken otur ni haft med all feber =( Men verkar vara en skön läkare ni träffat på.

  Vilket bra initiativ med din insamling till barncancerfonden! Jag såg den för nån vecka sen och lämnade en slant med mobilen men pengarna verkar inte dyka upp. Får kolla mobilräkningen sen och finns den inte med där provar jag igen. Funderar på att starta en egen också, det är ju ett superbra sätt att samla in pengar. Man är ju tacksam för all forskning.

  Kramar!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.