Nu är semestern slut

Nu är semestern slut. Äntligen och redan – det känns väldigt dubbelt.

Äntligen för att jag blir skogstokig på att bara vara mamma 24 timmar om dygnet, inte egen person nån gång. Å andra sidan har vi ägnat större delen av semestern åt virus, baciller och potträning, så vi har inte åkt nånstans eller gjort nåt speciellt, vilket ju lätt påverkar upplevelsen. Vi är rätt dåliga på att dela upp oss också, och att turas om för sovmorgnar och sånt man hör att andra gör. Nåt att ta tag i tror jag.

Redan för att det känns som att jag inte hunnit med nånting alls. Dagarna har varit välling- mammafrukost – frukt – lunch – mellis – middag – välling – kvällsfika – sova. Och så lite ut en sväng däremellan, nåt mellis på filten ute. Tvätt, tvätt och en sväng i rabatten. Typ så. En eller två böcker har jag läst, vilket nog är lägsta-rekord på semestern någonsin. Inget vettigt alls med andra ord. Jo, säkert nåt mer men det kommer jag inte på just nu.

Vi kör “bara” 4 veckors semester med barnen – då dagis är stängt. Vi pallar inte mer… hade det varit fler veckor kvar nu hade nog någon av oss vuxna – troligen jag – rymt. Vi själva jobbar ju ganska självstyrt och oregelbundet, så vi får ju lediga stunder lite då och då mest hela året, och semester är ju nånting som jag som egen företagare kanske inte har på samma sätt som när jag var anställd. Men i år har jag varit riktigt ledig mer än sen jag började som egen tror jag, om man bortser från när jag var gravid fram till barnen var 5-6 månader, då jobbade jag inte nånting alls.

Vi har däremot hunnit med att träffa en hel del vänner – grannarna, en Ljusterö-sväng, bror min och syster hans, svärföräldrar, Piaplutt med familj, Branmarkarna och flera andra. Sånt är härligt, och bra semester, tycker jag!

M är en aktiv liten herre med en oerhört stark vilja. Han verkar inte vara lika intresserad av grejor som Linn, men vill han ha uppmärksamhet pillar han på allt han vet att han inte får, så han är ju smart så det räcker och blir över. Treårstrotset är också ständigt närvarande och det är mycket Nej. Mest Nej faktiskt. Det är nog första svaret på alla frågor när jag tänker efter… Så man blir rätt mentalt trött efter en heldag med barnen.

Idag var L och jag och handlade på Ica, och då fick vi bevis på att potträningen funkar! Ända borta vid fiskdisken sa han helt plötsligt att han behövde kissa, så vi gick och ställde vagnen med alla varor i kundtjänsten och gick till toaletten där det var UPPTAGET… hua tänkte jag, tur jag tog med ombyte. Men det gick finfint, han höll sig, jag höll i honom på toan (han har en sån sittring, ankan, hemma så han kan sitta själv) och det gick hur bra som helst. Superkillen!

Ja detta blev en hel hög med ostrukturerade småtexter, men kanske bättre det än inget alls 😉 Nu trycker jag på publiceraknappen och går och märker barnkläder till dagis istället.

Kommentera gärna så jag ser vilka ni är som läser, jag har fler läsare i statistiken än jag vet som läser..?

This entry was posted in Allmänt and tagged . Bookmark the permalink.

5 Responses to Nu är semestern slut

 1. Anneli says:

  Ja du Anna, NEJ!! är ordet på denna semestern här också. Det vanligaste svaret man får av Linn.
  Idag har hon i allafall varit hos stödfamiljen hela dagen och det går superbra. Där hade det inte varit många NEJ! Visst är dom underbara våra barn, små änglar borta och hemma… Fast dom är rätt goa hemma också.

  Kram!!

 2. Kerstin B says:

  Heja L! Hoppas att du fick två märken när du var så duktig i affären…
  Kram
  Doms mamma

  • annabrandstrom says:

   Hej Doms mamma!
   Nej men han fick ett STORT silverhjärta som han fick köpa själv i affären först. Så det duger nog 🙂
   Kram
   /A

 3. linda says:

  kikar in här
  lite då och då 🙂
  mvh linda

 4. ylvisen says:

  Hej!! Äntligen tog jag mig in på din sida, herre gud vilken tid det tog. 50 ggr har jag kommit på att jag skulle kika in här när jag stängt av datorna, sen igår då var det något annat strul osv men NU är jag här!

  Vi eller jag ska säga jag är skitkass på att dela upp sovmorgnar osv, det är alltid jag som går upp, är lite trött på det….får nog göra något åt det snart!

  Duktig kille som kissar så bra oxå 😀 !!

  Nu ska jag läsa vidare! KRAM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.