Skånska R…

M kollar en del på Kika på Ika. Bra, pedagogiska tecken-DVD:er med sånger som är genomtänkta och väl utvalda, man lär sig många praktiska tecken. MEN – i Kika på Ika 2 är det en del ramsor med. Som denna:

Ett två tre fyra
alla byxor äro röda
Den som inga byxor har
han får gå med rumpan bar.

Välkänd ramsa. Dock är DVD:n producerad av Landskrona vision. Barnen som läser ramsorna är således skånska barn. De pratar skånska.

M leker ganska mycket med sina bokstavsklossar just nu. Han kan alla vokaler, det har han kunnat länge, men nu kommer det också några konsonanter. P, B, D och några till heter beee. Sen gör killen det inte direkt lätt för sig. Z heter tatta. W heter bububeee. S heter nåt med ssshh, typ. Och så R… om man öppnar munnen på vid gavel och gör ett riktigt harkel-R som drar åt det skånska hållet så hamnar man hyfsat likt vad M gör. Men – bättre ett skånskt R än inget R alls!

Nu ska jag gå ut och plocka in bokstavsklossarna som idag tydligen skulle ligga i rabatten…

This entry was posted in Uncategorized and tagged . Bookmark the permalink.

3 Responses to Skånska R…

 1. Malin says:

  Va duktig han är! Skånska som är så vackert, bara att säga grattis =)

  • annabrandstrom says:

   Hahah, tack 🙂 Det är inte riktigt min grej måste jag säga, min släkt är norrifrån, och sambons föräldrar kommer från Borås…

 2. ylvisen says:

  Jag tycker oxå att det är konstigt att de väljer barn som pratar skånska :), skånska fattar jag knappt jag! Inget ont om skåningar men jag fattar inte vad dom säger tyvärrr 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.