Ibland gråter mammor…

Jag har under sommaren sagt “Mammor badar inte” när pappa E och barnen vill att jag ska slänga mig i det blå. Av flera anledningar. Vattnet har varit kallt. När man har badat och ska fortsätta passa barnen i strandkanten fryser man som f-n. I början av sommaren hade jag en för stor bikini – jag hade “krympt ur” den jag köpte för ett par år sen – badar man i en sån tappar man brallorna… Och jag har säkert haft fler anledningar. Den främsta är nog att jag är en badkruka av rang.

Idag fick jag användning av en annan devis – “Ibland gråter mammor”. Vi har försökt få M att säga/teckna mamma så länge han har funnits. Han har blåvägrat. Det var ett av de första tecknen vi började använda. Ibland har jag fått heta Pappa, både i prat och tecken, men oftast så är jag så självklar att jag inte behöver refereras till. Eller inte är värd att refereras till, beroende på M:s humör. När pappa E idag kom hem med killarna från dagis ringde det på dörren. Jag gick ner för att öppna, L står på trappan och vill komma in. M står i trappan upp mot altanen, pappa E i gräset. E frågar M -Vem var det som öppnade dörren, vem är det där? M svarar klart och tydligt -Mamma och tecknar samtidigt jättefint! Och mamma börjar gråta. Efter mer än 3,5 år säger den älskade ungen mamma. Helt underbart, och obeskrivbart.

This entry was posted in Allmänt and tagged , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Ibland gråter mammor…

 1. ylvisen says:

  Gud va roligt! Härligt!

 2. Kerstin B says:

  Heja M… mer sånt!

 3. Malin says:

  Åh va härligt, duktiga killen! Thea har sagt mamma innan men nu säger hon pappa till både mig och sin pappa men tecknar rätt =)

  Låter bra med specialinfo om insamlingen. Jag tar och startar en när det funkar igen tror jag. Det funkar bra för det mesta på sjukhuset men det funkar nog bättre sen när det inte är en massa semestrar. Kram!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.