Semestermåndag

Ännu en dag på en förskolegård. E är fortfarande risig så jag gör vad jag kan för att aktivera småkillarna utan att ha dem inomhus eller fastspända i vagnen hela tiden. L kan ju gå förstås, han är ju nuförtiden ändå hyfsat röststyrd, men M behöver ju springa av sig han också.

Jag vet inte – jo egentligen vet jag nog – om jag är sjukligt hönsig, men det är så fantastiskt mycket lugnare i sinnet när det är inhägnat. M har ju som jag skrev förut mycket spring i benen och sticker gärna iväg. Särskilt om han ser en plan asfaltsyta, typ väg, som han tycker är jättekul att springa på. Inte lika kul tycker jag, där kommer det ju bilar…

Igår (eller om det var i förrgår..?) var M ganska så nära att bli påkörd av grannen som kom med bilen när M satte fart nerför backen och ut på vägen. Både grannen som körde, grannen jag pratade med och jag själv var nog rejält uppskakade efter den händelsen. Jag hann få tag på honom, det var säkert 10-15 meter tillgodo, men satan i gatan vad jag sprang och vad jag skrek… Det värsta är ju att M tar än värre fart när man jagar honom, det är ju jätteskoj! Det där staketet runt tomten närmar sig nog, även om vi egentligen inte vill.

Idag har vi i alla fall tagit med oss seriöst mellis med fil, mackor, picknickfilt & kaffe till mamma. Så planen är att försöka mysa lite 🙂 men först lite rutschkana!

This entry was posted in Allmänt and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.