Framsteg!

M är ju sån att han har lärt sig nåt när han har varit sjuk och blivit frisk. Eller så är det så att vi märker det när han blir frisk, men jag tror faktiskt att hans hjärna jobbar mer när han inte orkar röra på sig så mycket, och så sover han ju mer också när han är sjuk.

Den här gången har det kommit ljud. Massor med ljud. Vi tyckte att han pratade innan men det var ingenting mot detta. Han sjunger sånger, det har han ju gjort förut men då mest tecknat. Man hör att det är olika ord – lätt obegripliga, men ändå – man hör rytmen och även lite melodi här och där. I morse kollade grabbarna på Mora Träsk och då är det en sekvens där Danne i MT säger “Tjejer är bäst, tjejer är bäst, killar är bara ruttet fläsk” och M körde hela ramsan, dock med sina egna ljud, men med helt rätt melodi och inlevelse. Fantastiskt skoj.

Favvosången nu är “Tänk om jag hade en liten liten apa” där M är med på Pa, Pa le le laaaaaaaaaa i refrängen. Killen har känsla för feeling, det är tydligt 🙂 Superkul tycker jag, som ju älskar att sjunga. Så nu åker sångpåsen fram lite oftare igen!

Han pratar om vad det är för mat vi äter, hittills spagetti, korv, köttbullar, potatis och en del annat, att det står ketchup på bordet, att det är gott och att han vill ha mer. Förut har han också gjort allt detta, så kommunicerar gör vi rätt ok ändå, men då “bara” med tecken.

Sen är det nog så att det inte är så många andra än jag och pappan som förstår orden ännu, men det kommer det också! M:s tes i livet är ju att det är vi som ska uppfostras och läras upp, inte tvärtom 🙂

This entry was posted in Uncategorized and tagged , . Bookmark the permalink.

One Response to Framsteg!

 1. Anneli says:

  Hej!
  Visst är det kul när det kommer en massa ord.
  Här bubblas det på som bara den, mycket “rappakalja” men en hel del förståeliga ord. Dessutom har hon börjat sätta upp handen (som ett stopptecken) och så säger hon “sch,sch”. Då ska vi vara tysta och hon ska sjunga själv. Då kommer det både ord och tecken.
  Kram på er!!
  Anneli

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.