Nytt träningsmaterial – skriva bokstäver!

Jag har legat lite på latsidan med M:s träning. Det går så oerhört bra i skolan så just jobba-stunderna behövs inte på samma sätt längre. Det funkade ju på förskolan också, men där hade de inte lika många och lika intensiva träningspass, vilket också var helt rätt, men älskade ungen växer ju och klarar mer och mer.

Hemma har vi mer fokuserat på att använda språket, att få till dialoger och att få till fler ord på raken när det pratas. Det går också framåt. Lite dåligt samvete får jag när jag skriver “spelade Star Wars på tv-spelet” dag ut och dag in i dagboken, men det är ju då han pratar som mest – berättar vad som händer, beordrar brorsan eller vem som nu är med och spelar vad som ska göras osv. Det är ett samarbetsspel och då behövs dialogen, och eftersom Mattis är lite lat och bara gör det som måste göras är just såna spel kanonbra för att få igång pratet. Så jag har bestämt mig för att TV-spel är bra träning och försöker vara nöjd med det 🙂

Men nu hittade jag ett par roliga saker på nätet så nu har jag ordnat en skrivbok (i två ex, ett till stödfamiljshuset och ett att ha hemma) till M.

Skrivbok

Skrivbok i 2 exemplar

Jag hittade Alphabet och Number Tracing stenciles här:
http://printables.atozteacherstuff.com/2596/frog-number-and-letter-tracing/

Printable

Frog Uppercase Alphabet Tracing

Dessa skrev jag ut och hålade till ringbindning.

 

Sen tankade jag hem en “tracing”-font här:
http://www.fontspace.com/blue-vinyl/print-clearly

Med den skrev jag ihop ett par sidor med ord jag tänker att det kan vara kul att skriva, studsmatta och Star Wars och lite annat.

Fylla-i-bokstäver i boken

Lite innehåll

 

 

 

 

 

 
En framsida, en helt tom baksida, lite mer hål, en ringbindning och häpp, boken var färdig.

Det gick fort, jag kan bocka av ett dåligt samvete från listan för ett tag, och nu är det bara att se om det är roligt också.

När jag var klar med boken och skulle kopiera länkarna till det här inlägget hittade jag också det här: http://tools.atozteacherstuff.com/printable-handwriting-practice-worksheet-maker/
Funkar inte med åäö men det kanske inte alltid gör så mycket, de där prickarna är ju lätt att peta dit själv för hand efteråt om man vill.

 

This entry was posted in Allmänt and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.