Ont i kroppen pga cykling!

Idag hade vi en slö familjedag. Vi tog det lugnt på förmiddagen, barnen vaknade 8! Heja och hurra!
Efter lunch packade vi in cyklar och fotbollar i bakluckan och drog iväg till en fotbollsplan en bit bort. Tanken var att L skulle lära sig cykla på sin nya cykel, och så tog vi med fotbollar och springcykel till M för att roa honom så länge.

Först tog jag en vända med L, först över fotbollsplan som var lite småtrög att cykla på, och betydligt buckligare än vad vi föräldrar räknat med. Sen en sväng på gångvägen bredvid, det gick bättre. För L i alla fall 🙂 jag höll knappt i handtaget, bara puttade lite när det lutade FÖR mycket. Jag var helt slut när vi äntligen kom tillbaka till pappan och M, hade glömt Bricanylen hemma dumt nog så jag flåsade ordentligt, men idag kom jag i alla fall ihåg sportbh, som jag glömde sist.

Sen lite saft, lite fotboll, så en vända med pappan. Då cyklade han helt själv en bit på gångvägen om jag förstått rapporterna rätt. Jag och M tog en sväng i skogen under tiden, M skulle gå till bilen och åka hem sa han.

Mer saft, mer fotboll *puh* och sen var det min tur igen. Efter turen bort över fotbollsplanen till gångvägen fick vi stanna lite för att inte skrämma ihjäl ett par pensionärer på promenad, sen gick det lite fort i en nedförsbacke men det klarade L av galant! En bit till, vända och så tillbaka. Då cyklade han utan några hjälpinsatser, även om jag mest för syns skull hade handen precis vid handtaget hela tiden. När vi väl var på fotbollsplanen ropade jag till L: Nu släpper jag! Jaaa! sa han. Jag släppte och med lite röstpepp – Fortare! Titta vart du ska! Kolla FRAMÅT! – cyklade han snett över hela fotbollsplanen bort till pappa! Lycka!

Nu ska han bara lära sig att starta och stanna själv också 🙂

Den oerhört stolta mamman har nu ont i ena knät och musklerna i lår och rumpa vill inte riktigt vara med. Men DET kan jag lätt leva med med dessa resultat!

This entry was posted in Allmänt and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.