Frukost

Jag skrev i förbigående tidigare att vi har ett “frukostelände” här hemma och att vi fick remiss till dietist. Där var det snabba puckar, de ringde redan samma dag och bokade tid! Vi valde att ta det efter semestern, det är nog lugnast att göra barnfria…
“Eländet” – som egentligen inte är så farligt -är att M inte äter bröd, och inte heller nåt som i hans huvud liknar bröd. Vi tror att detta började när han var 9-10 månader och var magsjuk, och att han fick ett smörgåsrån för tidigt (detta var för majskrokarnas intåg). Innan denna magsjuka funkade det fint att gnaga på kex, men inte efter… Och det finns inga fysiska fel, har både logoped och önh- läkare sagt.

Alltså äter han inte flingor, müsli, bullar, kakor, kex gröt osv. I kombination med lite vanlig kräsenhet, sådär som barn är mest, gör det att frukostutbudet blir lite skralt.
Just nu äts det vaniljyoghurt med sylt, och när det är extra viktigt att äta lite mer får han även plättar med sylt. Och i rättvisans namn måste då även brorsan få plättar, förstås. Det blir en något sockerstinn måltid…
Ägg vill han inte ha, och ännu mer köttbullar i dieten känns inte nödvändigt, om man nu ska tänka engelsk eller lchf-frukost.
Därför tänkte jag att det kunde vara bra med ett möte med en dietist, för att få lite input och inspiration!

I övrigt har vi gett oss på ett försök till toaträning. Gud giv mig styrka, tålamod,golvtrasor och tvättmedel…

This entry was posted in Allmänt and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.