Det finns olika sorters troll

M pratar ju inte sådär jättebra för att vara 6 år. Idag ville han nåt med “Troll”. Han rev bland tv-spelsskivorna, och vad jag vet har vi inte några spel med troll… Vad menar du, troll? Troll! säger han igen och tittar på mig som om jag är dum i huvet…

Ok, det kanske finns troll i skateboardspelet tänker jag och håller upp det. Neeeeeeeeeej!!! TROLL! säger ungen. Vi provar ett par skivor till. Nej.

Jag går över till tecken och säger + tecknar Troll? Ja TROLL säger och tecknar det älskade frustrerade barnet, som inte tecknar så värst ofta. Ett mycket tydligt troll tecknar han.
Till slut pekar han upp på hyllan där vi lägger fjärrkontrollen så barnen inte ska nå, hoppar och skriker TROLL!!!
Ah! Det är det berömda fjärrkon-trollet han vill ha 🙂 Till slut förstod jag. Återigen är jag efter och korkad, och återigen förstår jag vikten av tecken som komplement. Jag hittade i villervallan inte nån teckenbild för fjärrkontroll så vi hittade raskt på ett eget tecken som jag tror funkar fint.

Undrar just hur han uppfattar alla sagor och sånger om troll, hur han tänker att de ser ut, om han tänker att fjärrkontrollen är ett troll.

This entry was posted in Allmänt and tagged , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Det finns olika sorters troll

  1. Liana says:

    Ojj det märks att jag pratar mycket bebis/ barn språk för det första jag tänkte var fjärrkontroll 😛
    Härligt att du bloggar! Ska lägga till dig i min fina blogg lista 🙂

  2. Luttradmamma says:

    Gullig historia! 🙂 Fast jag förstår att det är frustrerande också – upplever att vi har samma bekymmer hemma. Senast så tecknade Ludvig febrilt ordet fjäril samtidigt som han sa “fäi” och som han lekte med sitt korvbröd. Jag fattade inget förrän han tog upp brödet och “öppnade det” – och ta mig tusan, då ser det ju ut som en fjäril… 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.