Förskolan kontra försäkringskassan, kommunen mot staten

Läste på svt.se om en pappa som nekats Tillfällig Föräldrapenning (VAB) när barnet blev hemskickat från dagis.

Tvingades ta hem barn – nekas vab – rapport | svt.se.

Det här händer oss lite då och då, dagis ringer hem barnen för att de är hängiga, kladdiga i ögonen eller så. Jag tycker egentligen inget om att de rings hem, oftast är det befogat. Men hur gör man när barnet faktiskt inte är sjukt? Vem betalar då? Föräldrapenning, jo visst, men det måste anmälas till arbetsgivaren i förväg och godkännas, det är inget man kan bara ta ut sådär hux flux, och alla har faktiskt inte heller dagar kvar att ta ut.

Det är också exakt så på vår förskola som beskrivs i artikeln, är någon i familjen, oavsett vem, syskon, föräldrar etc., magsjuk får inte barnen komma till förskolan, allt för att undvika smitta. Motivet är ju misstänkt smitta, och det står också i artikeln att det godkänns, men här gällde det alltså inte? Jag förstår inte.

Det står också att Mats Matsson aldrig hört talas om detta förut, och det låter helt otroligt för detta är vad jag hört i min bekantskapskrets standard på de flesta förskolor, åtminstone vad gäller sjuka syskon.

Vi har gjort så att vi vabbat på varsitt barn när detta händer, en för magsjuka och en för smitta eftersom vi delar på familjen när vi blir magsjuka. Barnen får inte träffas, en förälder sover i gästrummet med det sjuka barnet och den andra i sovrummet med det friska, allt för att undvika den hemska kräksjukan. Jo jag vet, vi är nojiga, men vi har haft den ett par gånger för mycket… Detta har vi alltså fått godkänt, och jag hoppas för mitt liv att ingen på FK läser detta, fattar vem jag är och ändrar beslutet i efterhand nu.

Men vad är det som gäller egentligen? Jag är väldigt nyfiken på det här måste jag säga.

This entry was posted in Allmänt and tagged , , . Bookmark the permalink.

One Response to Förskolan kontra försäkringskassan, kommunen mot staten

  1. Malin says:

    Helt galna regler! Försäkringskassan har verkligen mycket att önska…
    Tack för tips om tandborstning mm!
    Hoppas det går bra att vara utan dina små sötnosar, jag tycker det låter underbart.. =)
    Kram!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.