Om det här med inställning, och hur man vinklar saker

Varför är det så lätt att fokusera på det negativa? Jag har t ex två barn som kommer och lägger sig i min och sambons säng. I princip varje natt. Det jag säger till folk om det, för det mesta, är att det är så svårt att sova, att M sparkas så mycket och inte ligger still, att det är trångt och att jag får ont både här och där för att jag inte kan vända på mig när det behövs. Det jag inte säger är att det är oerhört mysigt att känna dessa mjuka fötter mot min mage, att krypa ihop och gosa ett barn till sömns. Att jag är väldigt nöjd med att de faktiskt VILL komma, att de hittar en trygghet i mig som förälder. Varför är det så?

På Facebook går det inflation i att skriva positiva statusar, om vad man gjort eller lyckats låta bli att göra, vad barnen gjort och vad man har sett. Det finns inga mer fantastiska människor, föräldrar, idrottare etc än just där. Gnällstatusarna finns, men är ganska ovanliga trots allt. Där är alltså kulturen lite annorlunda. Även för mig. Varför då?

Jag vet faktiskt inte. Men, det viktiga är att det funkar. Det funkar på så sätt att jag, i alla fall ibland, anstränger mig att tänka positivt. Nej, jag kanske snittar 6 timmars sömn per natt i veckorna, men det beror ju på att jag har mitt hus och mitt hem, mina fantastiska barn och mitt jobb som slår det mesta, åtminstone för mig och för det mesta. Ja, jag har uschiga dagar på jobbet, men på det stora hela trivs jag oerhört bra som egen företagare och har riktigt svårt att tänka mig att bli anställd igen. Jodå, jag kan nog bli osams både här och där, särskilt med dem som är närmast, men oftast har vi det riktigt, riktigt bra.

Jag ger inga nyårslöften, så inte heller i år. Men att tänka lite mer positivt, det ska jag försöka göra lite oftare än bara på Facebook.

This entry was posted in Allmänt and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.