Mer om det här med tjejer och killar

Från att ha sagt att jag inte tror på jämlikhet (dvs att alla ska vara likadana, oavsett kön, min tolkning) alls, utan jämställdhet (dvs att oavsett kön eller annan sort har man lika mycket att bidra med, men kanske olika saker beroende på individ, och detta är lika mycket värt, min tolkning) börjar jag nu vackla rejält.

Jag kanske måste börja kalla mig feminist, eller jämställdhetsivrare. Eller något annat ord som jag egentligen inte vill skriva under på? Hemska tanke.

Hursomhelst, detta är veckans anledning: sajten Spela.nu. Enligt någon undersökning som jag inte hittar nu lär detta vara en topp-tre-sajterna, tillsammans med Bolibompa och Radioapan, som barn under nån viss ålder, kan det kanske vara 7-8? hänger på. Fullt förståeligt, det finns en hel massa kul spel, både lättare och lite svårare. Mycket reklam, men ändå, hyfsat ok ändå, det lilla jag sett. Men. Varför finns det alltid ett “men”?

Kolla in kategorierna. Jag blir mörkrädd! Action, Äventyr, Bräde & Kort, Flera spelare, Pussel, Racing, Skicklighet – och TJEJSPEL. Det L vill spela just nu hittas under just Tjejspel. Jag har under helgen flera gånger fått bekräfta för honom att killar faktiskt också kan spela tjejspel, att det är helt ok, och att det är de som skrivit just Tjejspel som är lite konstiga.

Jag funderar också på hur föräldrar med döttrar får göra, förklara för sina barn att de visst får spela skicklighetsspel, trots att de inte finns under Tjejspels-rubriken, eller vad? Är tjejer inte Skickliga? Eller Pussliga? Eller – hemska tanke – Äventyrliga? Nej, här blir det bakläxa, å det grövsta. Snälla spela.se, hur tänkte ni?

 

This entry was posted in Allmänt and tagged , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Mer om det här med tjejer och killar

  1. Johannes says:

    Ett stort och och genomgående problem i spelvärlden. Man kan finna samma problem på exempelvis cdon.se där de riktade sin julkampanj till tjejer och killar, istället för bara “Spelare”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.