Lite fix & en statusrapport

Så, nu har jag gjort ett expressförsök att fixa till så bloggen ser ok ut, av nån anledning har mitt gamla tema försvunnit… När det hände vete fåglarna… Så nu hoppas vi att detta blir bra, säg gärna till om nåt är konstigt!

Det blir inte så mycket bloggande nu. Jag har börjat på ett nytt uppdrag, där det är fullt ös mer eller mindre hela tiden. På intervjun var det dessutom något övertydligt att man när man är där ägnar sig åt sitt uppdrag och ingenting annat, och ett par exempel på konsulter som åkt ut när de inte följt den regeln. Jag är mer van att man kan pyssla runt lite som det funkar bra för projektet, men förstås bara debitera den tid man jobbar för kunden. Så det är en omställning. Det är också mycket tid, 32 timmar/vecka, på plats, med en timmes restid enkel väg. Och så har jag lite timmar per vecka hos min “gamla” kund. Så här mycket har jag inte jobbat sen början på 2005, och då var jag på Regeringskansliet, där det ärligt talat är ett helt annat sorts tempo. Och sen har man ju lite administration av firman utöver det. Löner, skatter, papper, papper, och så allt det där privata som ska fixas med räkningar och dagispapper och försäkringskassan och ja. Ni vet.

Just nu är det därför skönare än nånsin med vår FANTASTISKA FARMOR som kommer en dag i veckan. Hon hämtar på dagis, fixar middag, röjer upp i köket och viker all tvätt. Hon/Du är helt otrolig och det är så uppskattat! Hon har mer energi än jag känns det som och hon är 70+. Helt sanslöst.

Sommaren var skön, semestern började med en kort sväng upp till släkten i Norrland (ja, Ånge, kanske inte Norrland för alla, men för mig). Sen några dagars jobb och sen var vi hemma 3 veckor. E flyttade vedboden, och målade den, den blev verkligen superfin! Allt medan jag lekte med barnen och ägnade mig åt markservice. Helt enligt den överenskommelse vi gjorde här hemma. Barnen växte ungefär en decimeter tror jag…

Jag har också blivit moster. Es syster, man och son har fått en son/brorsa, en helt underbart söt och glad krabat. Och så har jag blivit faster! Min lillebror med fru har fått en liten kille som hade 1-månaderskalas idag. Hans mamma passade samtidigt på att fira sina 30 år på jorden. Ett mycket trevligt kalas som E missade, eftersom det är hans tur att vara snorigast i vår familj. “Minst en i taget” verkar vara augusti/september-temat. Knasigt nog är det vi vuxna som blir sjukast. Men det är väl det där hemofilus-viruset eller vad det heter, hostar gör vi i alla fall.

L passade på att vara som sjukast en helg här för ett par veckor sen, och på måndagen var det lite gränsfall för dagis eller inte. Då flörtade vi lite med mormor & morfar, så han fick vara där istället. Det är bra att passa på när de är hemma och inte i stugan. Det var en jättebra dag, enligt honom själv. Det pratas en del om det fortfarande 🙂 Det var tydligen kul, men inte riktigt lika kul på fredagen innan, då var både M & L där eftersom dagis var stängt. Det verkar vara roligare att vara där själv. Men att åka hiss i mormors & morfars hus är poppis! Tack mormor & morfar för det, superbra tycker vi föräldrar, alldeles särskilt när barnen trivs så bra där.

Jag har en massa blogginlägg i huvudet för det mesta, men det blir inte så mycket tid vid datorn här hemma, tyvärr. Jag ska försöka ta mig i kragen och mobilblogga lite mer, det verkar vara det som får bli melodin framöver. Kanske kommer det några spridda händelser från sommaren, kanske inte. Det får visa sig.

Och kära kusin J, om du läser det här, TACK för att du på sommarens stora kalas berättade för mig att du uppskattar bloggen och det jag skriver! Det värmde mer än du förstår. Och skicka mig gärna din e-postadress, jag har inte lyckats få tag på den (eller om nu nån annan läser här som har den vill jag gärna ha den).

Ha det gott!

ps. Ja, jag krockade gammel-bilen i torsdags. Men jag mår bra, det gick så långsamt så inte ens krockkudden löste ut. Bilen är på verkstad men vi har ju som tur är en till, och idag trotsade jag rädslorna och ångesten och körde bil igen. På samma ställe som jag krockade. Med barnen i baksätet. Det gick fint.

This entry was posted in Allmänt and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.