Ska jag nån gång lyckas få ordning i kaoset?

Jag är ju projektledare till yrket, ja, för det mesta i alla fall. Det innebär att hålla ordning och reda både på papper, uppgifter och folk, veta vem som gör vad när, vilka uppgifter följer på varann och sånt där. Då skulle man ju kunna tro att det är ordning på mig här hemma också. Nähädå, icke sa nicke. Sånt verkar mitt ordningssinne få nog av på jobbet tyvärr.

Jag är oerhört bra på att sprida saker omkring mig, att göra små högar här och där och att aldrig “ha tid” att ordna upp efter mig. Det håller på att driva sambo-E till vansinne och jag vill ju egentligen ha det fint… Och så bloggade Malin för ett tag sen om Flylady och Skrubba. Jag blev nyfiken, Malin är ju en klok kvinna 😉 så jag började läsa och försöka få lite koll på det där.

Jag har inte kommit så långt. Vet inte ens om det funkar för mig, och det känns lite väl amerikanskt för min smak, men att “shina sinken” varje dag verkar vara en framgångsfaktor så det har jag satsat hårt på 🙂 Tanken med det är att det är så enkelt att man lyckas med nåt varje dag, och att detta ska möta en igen direkt på morgonen. (FLY i Flylady står för Finally Loving Yourself)

Jag lyckades däremot att sätta mig vid datorn och fixa och trixa lite på schemat så här är ett par av mig anpassade morgon- och kvällsrutiner, inspirerade från just Skrubba och Flylady. Kanske nån annan blir inspirerad?

Jag är väl ingen stjärna på vare sig digiscrap eller formseende, men det duger till husbehov. Det duger också fint på dagens tada-lista. Hursomhelst, det är en metod, och jag är ju en metodjunkie i allt annat så varför inte prova.

Så, nu har jag redan brutit mot kvällsrutinerna, det här kan man väl knappast kalla för att lägga sig i tid va? Jaja…

Helgen bjuder på städning och en intressant söndagseftermiddag. Förhoppningsvis lite ikappsovning också, men det är väl kanske att hoppas på för mycket.

This entry was posted in Allmänt and tagged . Bookmark the permalink.

2 Responses to Ska jag nån gång lyckas få ordning i kaoset?

  1. Malin says:

    Vilka fina scheman! Kul att du också testar! Jag tycker också “shina sinken” är över förväntan effektivt, det fina och välputsade smittar liksom av sig, precis som det stökiga gör antar jag. Kramar!

  2. Pingback: Thea och gänget » Blog Archive » Flylady

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.