Sovmorgon

Skrivpuff 1/1

Sovmorgon är lyxvara i småbarnsfamiljer. Vi får mycket sällan sovmorgon här i Näshuset, men nu under jullovet fick vi en hyfsad morgonvila ändå.

Barnen kom till våra sängar sådär vid 4-snåret som vanligt. M ligger och sparkar på mig nån timme tills jag tröttnar, langar in honom i mitten av sängen där han sparkar på sin bror om han ligger där tills han tröttnar och går sen över på pappan. Där brukar han somna efter ett tag, tack och lov. Kl 8 sätter sig M upp, och högt och ljudligt säger han L (eller ja, hans ljud för L:s namn)! Dattooo! L sätter sig upp och säger Åkej. Båda killarna tassar iväg till barnens dator, en gammal laptop, drar igång den. L loggar in (jodå, 10-teckens lösenord) och så surfar dom loss på Bolibompa- eller Radioapan-webben, kollar på program och spelar spel.

Mamman och pappan får vila. Oftast till 10 till och med. Det blir ju ingen kvalitetssömn, men vila. Vackert så!

Nu längtar vi efter riktig sovmorgon.  Det var ett tag sen. Mormor & morfar lånar gärna barnen, men dom är ju inte hemma i stan så värst ofta tyvärr. Morbror vill, men vi lyckas inte få ihop programmen riktigt. Farmor är här så mycket och har så många barnbarn att sprida gracerna till så det blir inte heller av… men nångång ska det väl gå!

Sist barnen sov hos Mormor & Morfar tyckte dom att vi skulle gå ut och göra nåt kul. Allt vi ville var att ta det luuuuuuuugnt och sova. Sova sova. Utan att vakna till stup i kvarten av hosta och tassande, sparkande fötter. Tråkigt? Jo säkert. Men PRECIS vad som behövs.

Så. Nu ska här sovas. För det behövs ju.

This entry was posted in Allmänt and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.