Seegt och snorigt…

Förkylning efter förkylning efter… ja ni fattar.

Den här gången är det min tur. Jag tycker jag snyter mig hela tiden, näsan blir rödare och rödare, ena ögat rinner konstant. Det är inte roligt längre nu. Innan mig var det sambon, innan honom var det M, innan det var det – ja ni fattar det också. Och så lär det väl vara tills våren, förra säsongen tror jag tog slut nån gång i augusti om jag minns rätt. Huga.

Jobba har jag inte lyckats göra idag, hjärnan funkar inte. Nu sitter jag och väntar på att E ska komma in från sin runda på stan så jag kan lägga mig i badkaret och kurera mig lite. Man blir bättre av det, eller hur? Det känns så i alla fall, räcker en bit för mig.

M & L blev hemskickade från dagis igen i fredags. M hade spottat välling på golvet (detta var vid 10 på förmiddagen), och eftersom en vikarie hade spytt på jobbet och en “hel förskola” en bit utåt från oss var sjuka var de rätt hispiga, och ringde hem och sa att M hade kräkts och att båda killarna skulle hämtas så fort som möjligt.

Förra gången detta hände, nån vecka tidigare, förklarade jag att M har nåt som heter reflux, att det är vanligt när man har DS, och att det innebär att det inte är helt tätt mellan magsäcken och matstrupen. När han böjer sig, eller tar i med magmusklerna kan det helt enkelt läcka, särskilt flytande/vätskor. T ex välling. Detta har blivit mycket bättre nu senaste året, och han spottar välling/vätska oerhört sällan nuförtiden. Som bäbis satt han i babysittern 15-20 minuter efter varje mål mat, och man fick hantera honom som en halvfylld flaska – dvs kläm inte på honom, vänd honom inte uppochner. Det är nästan så bra nu att vi har börjat fundera på att skaffa ny soffa!

M:s resurs K som följde med upp till storbarn efter sommaren men som försvann ner till småbarn igen för några veckor sen har ju stenkoll på detta men inte dom nya då. Och dom tror inte på mig heller  – känns det som i alla fall. Surt. Dom säger att dom inte kan bedöma läget.

Hm. Kräks = kramper, det kommer upp begagnad mat (ursäkta den målande beskrivningen) och barnet är sjukt. Reflux säger hupp, bara vätska och sen är allt som vanligt igen. Det går alldeles utmärkt att se skillnad. Om M är i en “spotta välling”-period nu lär man ju få vara hemma stup i kvarten och frågan är väl om man egentligen får VAB för detta – han är ju inte sjuk!? Jag får skicka sambo-E på dom nästa gång, han får väl skrämmas med sin kroppshydda i värsta fall. Eller ringa M:s läkare, hon är bra, hon vet säkert vad vi ska hitta på.

Jaja, nu hör jag sambon i ytterdörren, badkaret nästa.  Häpp!

This entry was posted in Allmänt and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.