Sådärja

Nu är veckans stora planeringshändelse avklarad – veckomenyn. Ibland är det riktigt svårt att variera sig, ta hänsyn till dagismenyn, planerade händelser och så ska det vara lätt att göra, snabbt och helst också både gott och nyttigt. *Puh*. Idag blev det med en del hjälp från Veckomatsedel.se. Veckohandlingen klarades sen av på mindre än en halvtimme här.

Egentligen är jag mer av en frifräsare när det kommer till matlagning, jag gillar att gräva i kylskåpet, hitta saker och fundera ut vad de skulle kunna tänkas vilja bli. Men – med den situation jag lever i nu med småbarn som är hungriga NU, barn som inte äter allt (fast jag hade det som ambition innan dom kom), jag själv som inte heller riktigt humörmässigt klarar av att bli för hungrig, tider som ska passas och jobb som ska göras måste det helt enkelt planeras. Jag kan inte hux flux dra iväg till Ica eller Konsum och handla det som fattas, att dra iväg med twinsen är ett halvdagsprojekt… som också behöver planeras lite. Så. Det får bli så här. Och infinner sig tiden och lusten så kan man ju ganska lätt stuva om i planen också 🙂

Här är veckomenyn, och där det står (recept) finns de på nätet 😉 Länkar inte nu, men kanske sen.

Näshusets Veckomatsedel v 50-51

Måndag 7/12: Kyckling med purjo och senap (recept) och potatis

Tisdag 8/12: Linguine med squash, korv & bönor

Onsdag 9/12: Rosa fiskgryta

Torsdag 10/12: Rester/frysmat

Fredag 11/12: Gudfaderns pasta (recept)

Lördag 12/12: Lunch Pannkaka, Middag Köttfärslimpa med svamp

Söndag 13/12: Lunch Laxpasta, Middag ??

Måndag 14/12: Kycklingpasta med grönsaker

Tisdag 15/12: Miringlaserad laxfilé (recept)

Ondag 16/12: Sichuanpepparbiff (recept)

This entry was posted in Allmänt. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.