Glöm inte äta lunch…

Idag blev en knasdag.

Den ena resursen vabbade, och den andra – som är ny ville inte åka till habiliteringen själv. Jag sa att jag åker med M så hon kunde ju åka antingen buss med de båda andra killarna, eller så kunde jag ta henne och en av de andra i min bil. Men nej. Så jag åkte själv med M, de andra stannade på förskolan. Vi hade bokat utvecklingssamtal för L kl 13 så det hinner man ju lugnt, tänkte jag. Jo tjena.

Sång och tecken-gruppen på habiliteringen var som vanligt skoj. Det är så roligt att träffa alla barnen, det blir rätt sällan nuförtiden. Lilla tjejen J som bara var några veckor första gången jag såg henne har blivit stora damen och lekte Gubben i lådan med min M. Och dom andra hade lärt sig så fantastiskt mycket! Det är lättare att se på andras barn än sitt eget vad som har hänt.

M hade som vanligt matlåda med sig men jag hade inget med mig till mig själv. Hade nån idé om att jag skulle antingen hinna hem och äta, eller också svänga förbi Donken på väg tillbaka till förskolan. Men då var det en annan resurs med barn som gärna ville åka en bit med mig. Och gärna för mig, jag vet hur strulig färdtjänsten är, och åka in till stan med buss för att sen åka ut igen är ju egentligen hål i huvudet, men det är så lokaltrafiken i Nacka-Värmdö funkar. När jag släppte av henne inser jag att jag redan åkt förbi Donken, och inte hinner vända tillbaka, få mat, och sen hinna i tid till utvecklingssamtalet.

Det är här det börjar gå snett.

Sambon tar med sig ett äpple, jag får kaffe och knycker ett havreflarn på förskolan. Vackert så. Men – när vi kommer hem igen vid 14-tiden har jag GLÖMT att jag inte ätit lunch. Jag tar glatt en kopp kaffe och en bulle – för jag är ju lite sugen… – och sätter mig och jobbar de två och en halv timme som är kvar innan dagishämtnings-lagamiddag-paniken bryter ut. När jag går ner för trappan för att åka och hämta på dagis inser jag att jag faktiskt inte ätit mat på hela dagen. Så dags. Det blir ett äpple till.

Hämtar, lagar mat – fortare än nånsin tror jag. Begär assistans av sambon, nu går det fort. Vid middagen vill barnen inte äta, och då har jag ingen direkt matro själv. Jag äter, men inte sådär värst mycket. Nu sover dom. Och jag är riktigt korkad, och hungrig. Ska nog ta och göra nåt åt det nu. Så fort jag försökt lösa hämtningsproblematiken imorgon. Ibland är det inte så praktiskt att jobba ihop med sambon…

This entry was posted in Allmänt and tagged , . Bookmark the permalink.

One Response to Glöm inte äta lunch…

  1. ylvisen says:

    Ja tänk så det kan bli ibland! Å hur man kan glömma att äta är ju helt snurrigt! Äta som är det bästa som finns 🙂

    Den lokaltrafiken skulle ha sig en känga låter det som!

    kram och glöm inte att äta idag!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.