Veckomenyn vecka 43

Efter en lång chattsession med Anneli kom jag fram till att jag ska nog testa om detta med våra veckomenyer kan vara av allmänt intresse.

Jag försöker få lite ordning på ätandet, stämma av vad vi äter mot dagis matlistor, och framförallt spara in min tänkar-tid som ju går åt när det ska kommas på vad som kan lagas av det som finns hemma. När man kommer hem med barnen från dagis är det ju trots allt rätt bråttom… Detta funkar ibland och inte ibland, ofta blir det lite omsortering och ibland totaländringar. Oftast görs menyerna som idag en tisdag, fast meningen är att dom ska fixas på helgen.

Så – här kommer den första. Kommentera gärna om detta är intressant eller om jag ska lägga ner direkt.

Måndag 19/10 – Farmorsdag
Stekt falukorv & potatis, blandade grönsaker från Årstiderna-lådan

Tisdag 20/10
Köttfärssås från frysen & spaghetti, rivna morötter, parmesan och Ketchup (viktigt).

Onsdag 21/10
Fisk med morötter & potatismos – och så måste nog spetskålen gå åt. Det blir nog inte Pangasius utan nåt fyrkantigt från frysen.

Torsdag 22/10 – Avlastnings-A är hos oss
Kalops från frysen & potatismos

Fredag 23/10 – Kanske en mormor&morfar-dag?
Lammgryta

Lördag 24/10
Karlsson – receptet kanske jag bloggar en annan dag.

Söndag 25/10
Grekisk delikatesspanna Nytt för oss men det låter gott!

Så. Hoppas att nån tycker detta är bra eller kul eller nåt! Nu är det sovdags, imorgon ska jag och M ta influensasprutan. Huga…

This entry was posted in Allmänt and tagged , . Bookmark the permalink.

One Response to Veckomenyn vecka 43

  1. Malin says:

    Låter som en smarrig vecka. Jag tycker det är svårt att planera om man är sugen på att stå länge vid spisen, vad man är sugen på osv i förväg, så jag brukar skriva ner vilka rätter vi har ingredienser till också bestämmer jag i bästa fall så att man hinner ta fram från frysen. Det är ju så bra att göra mycket och frysa in, det måste jag bli bättre på. Kramar och ha en skön helg! (ser fram emot att höra hur matveckan har varit)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.