Uppföljning på veckomenyn v. 43

Jodå, den funkade rätt bra, veckans meny. Den enda kommentar jag fått var en nyfiken undran om hur det skulle gå 🙂 Så som den strukturfascist jag kan vara ibland kommer här en fullständig rapport!

Måndag 19/10 – Farmorsdag
Stekt falukorv & potatis, blandade grönsaker från Årstiderna-lådan

Jodå, farmor stekte falukorv med bravur och grönsaker blev det högvis av. Årstidernas majskolvar är de godaste jag någonsin ätit…

Tisdag 20/10
Köttfärssås från frysen & spaghetti, rivna morötter, parmesan och Ketchup (viktigt).

Japp. Färdig köttfärssås is da shit när barnen ätit dåligt på dagis och mamma har dåligt med tid. Tur man får dagis matsedel i förväg så det går att förutse några av dom dagarna. M åt lika mycket som jag, som vanligt när det är spaghetti.

Onsdag 21/10
Fisk med morötter & potatismos – och så måste nog spetskålen gå åt. Det blir nog inte Pangasius utan nåt fyrkantigt från frysen.

Det här gjorde jag med fryst Findus-sej och omosad potatis. Det blev jättegott! Eller, ja, så gott fiskblock nu kan bli. Enkelt & snabbt. Men barnen åt inte så många morotsbitar, kanske inte oväntat.

Torsdag 22/10 – Avlastnings-A är hos oss
Kalops från frysen & potatismos

Barnen och A käkade kalops, jag och sambon körde ledningsgruppsmöte med marknadsföringsplan på agenden & en sushi i Forum Nacka. Det var gott! Barnen hade käkat bra, kalops funkar alltid om köttet har fått koka sig mört.

Fredag 23/10 – Kanske en mormor&morfar-dag?
Lammgryta

Nä, lammgrytan fick vänta till söndagen, barnen sov hos mormor & morfar så på fredagen blev det söndagsmat, grekisk delikatesspanna. Köttet fick då inte dra över natten utan bara en halvtimme eller så, men gott som 17 blev det. Jag har lite svårt att följa recept till punkt och pricka, det blir oftast en variant på det mesta, den kalla såsen fick inte vara ifred. Jag hoppade salladskryddan (för många E-nummer för min smak) och körde lite blandade örter ur kryddförrådet istället, det blev bra. Löken fanns inte med i ingredienserna men väl i arbetsbeskrivningen och samlare som jag är hade jag såklart lök hemma så det löste sig fint.
Jag var också lite rädd att det skulle bli samma-samma, att allt i pannan smakar lika, som jag lyckades med i en kycklingpanna för ett tag sen. Men det blev inte så med den här. Så den kan vi rekommendera!

Lördag 24/10
Karlsson – receptet kanske jag bloggar en annan dag.

Middag blev det hos min mor&far istället, kalvstek med gräddsås, potatis och rönnbärsgele. Tyvärr var steken styckad med trådar på fel ledd, och den hade nog också fått gå lite för länge, så det var rätt tråkigt kött tyvärr men smaken var det inget fel på! Barnen åt sås & potatis så det sprutade ur öronen. Vaniljsås (eller Nilssonsås som L säger) och jordgubbar till efterrätt.

Karlsson blev det däremot till lunch, en rest ur frysen. Köttfärsen som inhandlats till lördagmiddagen fick åka in i frysen istället.

Söndag 25/10
Grekisk delikatesspanna Nytt för oss men det låter gott!

Jo. Men idag (söndag) blev det ju lammgrytan som jag länkade här ovanför. INTE helt nöjd med det receptet faktiskt. Jag väntar mig högre kvalitet på recept och one-click-shop från Mataffären, de ska ju ha ett bra provkök har jag förstått. Om man ska sälja lammgrytbitar av lite segare sort kan man inte koka en gryta i bara 35 minuter. Och ska man koka en gryta längre än så kan man inte ha i t ex champinjoner från start, de blir rätt slemmiga. Dessutom fanns varken haricots verts, potatis eller persilja med i ingrediens- eller inköpslistan, nu var det visserligen tillbehör men ändå! Det hade varit gott med haricots verts till.
Så det blev 35-minuters-kok och segt kött som L inte ville äta så mycket av. M var så hungrig så jag tror vad som helst hade gått ner. Nu har grytan fått koka en stund till så att det blir lite mer tuggvänligt när vi tar resterna till lunch nån dag i veckan.

Så – nu är det dags att ta tag i nästa veckas menyfunderingar. Kolla länkar, favvo-märkta bloggposter, nästa veckas låda från Årstiderna, dagismatlistan och lite annan input. Ska försöka få ut ett par gamla blogginläggsutkast också, och byta linuxversion på min lilla Asus eee 701. eeebuntu tror jag det hette som det får bli nu. Intressant 🙂 Det var ganska många år sen jag körde Unix, sådär 18 år sen snart… vi har ju en Linuxserver här hemma/i firman men det är sambon som har fixat och trixat med den, jag bara använder.
Och så ska jag tidrapportera, kanske betala ut lite löner, fakturera, förbereda morgondagens workshop och lite annat smått och gott. Och fika, och lägga mig i tid. Hm. Önskas: dygn med minst 35 timmar…

This entry was posted in Allmänt and tagged , . Bookmark the permalink.

One Response to Uppföljning på veckomenyn v. 43

  1. Malin says:

    Ja det tyckte jag var väl godkänt =) Vi hade grönsakslådor från Årstiderna för ett par år sen, det är ett himla smart sätt att prova nya grönsaker och att bli inspirerad till vad man ska göra för mat. Fast sen är det ju himla mycket känsla i att gå på torget och handla grönsaker och jag jobbar nära Malmös största torghandel så jag slutade med årstiderna. Fast jag blir sugen att köra ett tag igen nu när jag läser här. Kramar!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.