Svininfluensan – 2 down, 2 to go

Vilket liv det är om den här vaccineringen! Linda har bloggat en del om hur hon som är gravid ska göra, och har tydligen fått en hel del knasiga kommentarer på det, trist tycker jag. Så här svarade jag på hennes senaste bloggpost:

Såklart att alla gör som de vill så måste det ju vara.

MEN jag kan tycka att man lätt glömmer bort att de flesta friska människor ska vaccineras för att skydda andra mer än sig själva. Det finns många i riskgrupperna som inte kan ta vaccinet av diverse anledningar, äggallergi är en. De skyddas främst av att alla i deras närhet – skola, grannar, alla på bussen etc – vaccinerar sig. Den anledningen att vaccinera sig är för mig den viktigaste och har försvunnit i informationen och debatten tycker jag.

Jag dömer ingen som inte vaccinerar sig om man har informerat sig och tar ett väl grundat beslut. Men har man inte läst på ordentligt och bara läser blaskornas skräckpropaganda och väljer utifrån det – då tycker jag att man ska ta sig i kragen och göra bot och bättring 🙂

Men, jag är också rätt less på diskussionerna och konspirationsteorierna, och nu är jag och ena sonen redan vaccinerade, pappan och andra sonen ska iväg nästa vecka. Så har vi valt och bestämt.

Själva vaccineringen gick riktigt bra, jag hade ont just i den muskeln sprutan sattes några dagar, på M märkte vi ingenting. Så det var ju lugnt. Nu väntar vi bara på att de två icke-riskgruppspersonerna här i familjen också får vaccinera sig, så är det en sjuka mindre att få i vinter.

Jag kan i och för sig tycka att det är lite skumt att man vaccinerar riskbarn men inte föräldrarna automatiskt. Tänk om inte jag också hade förtur, M vaccinerades och blir inte sjuk, vi andra blir sjuka. Hur i hela fridens skulle det funka här hemma då? Tre som sover och M som studsar mellan väggarna? Nä, vi har haft kräksjukan samtidigt allihopa, det var ingen höjdare. Som tur var var farmor här när det bröt ut, och hon stannade, vilket jag fortfarande är henne evigt tacksam för. Vi hann piggna till innan hon blev dålig och låg och mådde dåligt i gästrummet. Det var inte en så rolig vecka det…

 

 

This entry was posted in Allmänt and tagged . Bookmark the permalink.

One Response to Svininfluensan – 2 down, 2 to go

  1. Malin says:

    Tycker också det är konstigt att inte föräldrarna får lite förtur. “Inte ens” vi får det, det är tillräckligt jobbigt att hålla reda på mediciner osv när man är frisk, hade varit helt omöjligt om vi blev sjuka och vi hade ju inte fått sätta vår fot på sjukhuset så behandlingen hade fått vänta. Kram!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.