Positiv kille

M är frisk. Han mår bra, det märks. Och det är sååå skönt. Och rätt oväntat så här års. Han kör stenhårt hela dagarna, äter som en häst – ungefär lika mycket som jag gör… Är glad och positiv och VILL oerhört mycket. Pratar och tecknar och donar och har sig. Det är oerhört roligt. Och oerhört jobbigt för man måste ju vara med och på precis hela tiden. Inga lugna stunder här inte! Så det är ju skönt med dagis 🙂

E hämtade på dagis idag. M hade varit oerhört positiv och vinkat som en galning till personalen som sa hejdå. När de kom hem kom M uppkrypandes för trappan (vi har kontoret i det som andra har som allrum i såna vanliga 70-talshus, det utrymmet där trappan kommer upp och alla dörrar är) och sa dattooo (dator). Han pekade på den dator barnen brukar ha, en bärbar som stod uppe på en hylla, klappade på en ledig bit av mitt skrivbord, pekade igen. Dattooo, däääää. Aaaa! Så fick det bli, ner med datorn och på med den, sen kom L och han kan ju starta program och sånt själv så då gick jag ner och fixade mat.

Antagligen körde väl L nåt som M inte var helimpad av för efter en stund kom han hasande nerför trappan igen, sträckte upp armarna mot mig sa Aaaaa! och hoppade lite. Omöjligt att motstå. Upp med M på armen och fortsätta laga mat. Börjar få rejält ont i vänster skinka/höft/bäcken nånstans av allt bärande för han vill bara sitta på min vänstra sida, inget annat duger…
Idag blev det köttfärssås från frysen och spaghetti, M:s favorit. Han tecknar både spaghetti och kött(färs)sås jättefint! Jag jobbade lite på att försöka hålla honom glad och aktiv utan att sitta hos mig hela tiden så han fick duka. Jag ger honom en sked och säger “Till M” och M går och lägger den på rätt plats. Det gick jättebra, muggar, bestick, ostrivaren, allt blev rätt och på rätt plats.
När jag ropar till E & L som var kvar på övervåningen att maten är klar, då sitter M redan på plats och äter. Han hann få i sig första portionen nästan innan E satt på sin plats. Sen åt han två portioner till.
Efter maten blev det film, det brukar bli så på dagisdagar, de är så trötta och sega efter en hel dags lekande så jag tycker att det är rätt ok. För det mesta kör vi nåt pedagogiskt korrekt, som Fem myror, nån av Hattarna eller Ika eller så, men idag blev det Bamse. Ni vet han som aldrig slåss men ändå lyckas bunta ihop bovar i parti och minut. Jag plockade ihop i köket vilket gick oerhört fort när det var frys-mat och svärmor städade igår, jätteskönt! Gick upp och satte mig här och började skriva, och två minuter senare kommer M och ska köra mer dator. Lugnet höll inte i sig så värst länge, för han fixar inte att göra allt han vill så man får hjälpa till sådär en gång i minuten.

Det är ju så jättebra att han vill saker, och att han vill lära sig, men jag har inte riktigt tålamodet att om och om och om igen avbryta det jag vill göra.. Som sagt, inga lugna stunder. Men nu är L häruppe och kör datorn igen så nu är det liiiiiiiiiite lugnare. Ibland är det skönt med två 🙂

Nu är det dags för välling & nattningsracet. Hej och hå!

This entry was posted in Allmänt and tagged , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Positiv kille

 1. Anneli says:

  Kan väl inte bli annat av barnen med “såna” datafreaks till föräldrar.
  Eller som här i lörd morse kl 7.00. Vaknade av ett frenetiskt tryckande på ett tangentbord… jodå Linnsan hade startat datorn själv, använt musen och klickat sig in på “skrivbordet”. sen blev det nog lite många ikoner för att veta vad hon skulle välja. Så hon kan hon!! Undrar vad som händer den morgonen man inte vaknar av ljuden…

  • annabrandstrom says:

   Nä, våra killar har “egen” dator (en av våra gamla avlagda), men den är rejält seg så nu när jag ska byta får dom också byta. Faktum är ju att vi har mer tålamod än dom så egentligen borde väl dom ha den snabbaste…
   Deras skrivbord är helt rensat och bara “godkända” ikoner finns där, som länk till Bolibompa och Radioapan, TuxPaint och sånt annat barnvänligt…

 2. Helena says:

  Hej!

  Vilken trevlig blogg du har! Har försökt läsa lite bakåt i tiden men hittar inte hur gamla dina killar är? Visst är dom tvillingar? Ni bor också i Stockholm?

  Hösthälsningar

  Helena, Lilla L:s mamma

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.