En bra helg – och lite reklam…

Är det reklam när den som drar nytta av den inte betalar nåt? Hursomhelst börjar det bli kallt och vinter, och eftersom barnen växer behöver de nya vinterskor.

Vi får elda på tomten två veckor på hösten och två veckor på våren och då gäller det ju att passa på när det är fint väder, vilket det skulle vara idag. Igår skulle alltså ägnas åt att ta ner diverse häckar och buskar för att elda grenarna som idag.

Vi brukar åka hela familjen när det ska handlas barnskor men det funkade alltså inte denna helg. Så – igår åkte mamman iväg själv med barnen, fullt beredd på att ha två illskrikande killar fastspända i tvillingvagnen under tiden ett stycke svettig mamma och en vettskrämd skobutiksanställd blir tröttare och tröttare. Men icke då.

Vi åker till Sickla Barnskospecialisten, för där brukar dom ha koll på små downisfötter. Nya parkeringsgaraget och rulltrappa rakt ner i gallerian, jättekul tycker båda två i vagnen. In i affären, ta nummerlapp, lååååååång kö och flera skrikande barn, dock inte mina ännu. -Mamma får man en ballong sen? -Jo det tror jag du får. – Finns det rosa? En snabb koll på disken och jo det finns rosa. Puh.

Jag passar på att fråga L vilka skor han vill ha av alla där i affären. Han går snabbt fram till hyllan där han tar exakt likadana som han hade förra året. Röda. -Dom här, säger han oerhört bestämt. Ok, om inte M kan ärva dina gamla för ni kan inte ha likadana skor säger mamman. L ser lite bekymrad ut, men det verkar rätt ok än så länge i alla fall.

Efter ett tag är det vår tur och vi får hjälp av en tjej som ser erfaren ut. Jag beskriver läget – vi behöver vinterskor och jag har tagit med mig förra vinterns skor utifall att nåt par funkar till nån av dom. – Ok, det blir jättebra säger hon. -Vi börjar med att mäta. L klättrar ur vagnen och vill INTE men gör faktiskt som hon säger ganska fort och utan alltför mycket protester. När han sen får se siffrorna på måttstocken lugnar han ner sig och tycker att det är ganska kul ändå.

M vill absolut inte, men tjejen mäter hans fot ändå, sittande fast i vagnen. Hon hävdar att hon kan och får samma mått tre gånger så det verkar ju superbra.

Det visar sig att M kan ha samma skor som förra vintern, han har fortfarande 2 cm tillgodo i dom. Såna här fötter växer långsamt säger tjejen. Så skönt med nån som har koll! Och som inte säljer på en nåt när man inte behöver det! L:s fötter har däremot växt, han kan ha sina gamla precis, men behöver större så fort det blir kallare och ullstrumporna åker på eller sulorna i. Så till honom blev det ett par likadana som förra året fast två storlekar större.

Men bara det att köpa ett par istället för två – hälften så dyrt! Sådär ungefär 700 spänn tjänade vi på det, så för att fira det gick vi och fikade, L och jag delade på en chokladboll och M fick som vanligt medhavd vaniljyoghurt. Varför ändra på ett vinnande koncept?

Det måste också sägas att det blir lättare och lättare att göra såna här saker själv med killarna, för nåt år sen hade jag nog faktiskt inte ens försökt mig på detta. Dels är dom betydligt mer pratbara och det går att förklara saker, dels har nog jag själv lugnat ner mig lite och tycker väl inte att det är samma panik om dom skriker lite heller.

Idag har vi krattat, jag och killarna. Eller – jag har krattat, L har hoppat i högarna och M har fyllt korgarna med de högar som fanns kvar. Pappa E fick elda och släpa ris, jätteduktig var han! Till middag blev det en favorit i repris, en variant på det här: http://www.smaskens.nu/2009/04/flaskkarre-tillagad-i-i-ugnen-med.html

Oerhört praktiskt – fixade i ordning det samtidigt som lunchen, och sen var det bara att koka pastan när vi kom in. Och mängder med grönsaker på köpet. Slängde i en fryst bit fläskkarré så fick det stå i ca 125 grader i sådär 4 timmar.

Måste ju också berätta att vi fick sova till 8 i lördags, och halv 8 idag, sovmorgon! Så skönt. Underbart. Att barnen inte sover på dagarna kanske är jobbigt vissa eftermiddagar men det är så värt det på morgnarna sen. Tänk om man kunde gå och lägga sig i tid också, vad länge man skulle kunna sova i sträck då!

Nu ska jag förbereda lite för imorgon, jobba undan lite smågrejor som inte hanns med i fredags och sen blir det en chailatte och sen sängen.

This entry was posted in Allmänt and tagged , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to En bra helg – och lite reklam…

 1. Malin says:

  Köpte ni inte precis skor? Fast det var kanske höstskor =) Thea kan också ha sina från förra året, praktiskt. Maten låter jättegod, måste jag försöka komma ihåg att prova. Kramar!

  • annabrandstrom says:

   Skor kan man aldrig ha för många om du frågar mig 🙂
   Nej, det var L som hade växt ur sina jumpadojjor under sandalperioden av sommaren så det blev lite panikinköp för ett tag sen. Detta var den STORA VINTERSKOHANDLINGEN som börjar bli tradition. Typ.
   Ja, prova den, borde passa er som springer ute i skogen titt som tätt 😉
   Tack för mailet också, ska svara, snart, ska bara litegranna först…. du vet…
   /Anna

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.