Oj, jag vann!

Jag vann Rikard Nilssons Veckans Twitterkock-tävling! Fantastiskt roligt, redan första gången jag försökte! Jag trodde faktiskt inte det, särskilt som det helst skulle vara bild med, som jag inte har…

Ska nog ta och skrapa en triss idag också 🙂 Nej, kanske inte. Hursom, receptet på Storslagen, som i ärlighetens namn faktiskt från början kommer från mitt ex pappa (min ex-svärfar?) men som jag modifierat, gick hem. Här är motiveringen, som jag är mäkta stolt över:

Motiveringen lyder: Bra att lära något vidare till
andra! “lära barnvakten laga mat” hm.. ja det är
en bra modell! Kan man inte lära sina barn får
man ju helt sonika lära barnvakten! Bra initiativ!
(Men jobba vidare med barnen också) En enkel
vardagsrätt som alla kan göra! Ett unikt namn på
rätten: “Storslagen med en twist”

Och såklart ska jag & sambon jobba vidare med barnens matlagning, de är redan ganska intresserade och gör sånt som att tvätta potatis, röra i skålar och duka, men de är ju trots allt lite små ännu. Men det som krokigt ska bli…

Kan ju passa på att berätta min Rikard Nilsson-historia också 🙂 När jag och sambon köpte vår första gemensamma bil (2000) skulle vi ut och dra några mil. Vi bokade ett bord och en natt på bröderna Nilssons ställe Kattegat Gastronomi & Logi i Torekov, som jag suktat efter ett tag. Sen drog vi iväg från huvudstan några dagar innan, körde lite småvägar och omvägar och sov där vi hamnade. Det blev en camping, en stuga och lite annat. Vi slapp sova i bilen nån gång, det var vår B-plan. Sen checkade vi in, åt så vi storknade, hur gott som helst, sov i underbara sängar i ett urmysigt rum, och sen tog vi på samma sätt västkusten hem. En av dom bättre semestrarna jag haft faktiskt.

Nä nu måste jag jobba vidare med fakturering och installationer och annat urtrist… Men på betydligt bättre humör! Härligt!

This entry was posted in Allmänt and tagged . Bookmark the permalink.

6 Responses to Oj, jag vann!

 1. Malin says:

  Va kul, grattis! Jag gillar Rikard, synd man inte ser honom i tv längre.

 2. Inger Hjertén says:

  Grattis, grattis Anna!

  Jättekul och vilket bra erkännande av din superba matlagningskonst!

  Kommer receptet in på bloggen?

  Kram från en av barnvakterna, som gärna vill lära mera!!

  • annabrandstrom says:

   Tack och tack för berömmet 🙂
   Receptet finns redan här på bloggen, alla recept är upptaggade så man kan sortera ur dom om man vill, och just Storslagen finns här: http://wp.me/ptze9-57
   Sen är det ju inte riktigt dig jag lär upp kanske, men fler recept kommer.
   Kram!

 3. Anneli says:

  Ett jättegrattis Anna!
  Ska vidarebefodra receptet till sonen (kocken) samt även testa själv.
  Kramar till er!

 4. annabrandstrom says:

  Berätta gärna när du testat vad du tyckte!
  /Anna

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.