Shopping-eftermiddag

Häromdagen när det hade regnat lite och barnen skulle till dagis tänkte jag att det skulle vara bra med gympaskorna istället för sandalerna. Tog på M sina skor, lite stadigare varianter, och det gick fint. L klagade på skrynklor på strumpan, det var konstigt. Av med skon, fixa strumpan, på med skon igen. Nää, fel igen. Till slut kom vi fram till att det var längst fram i tårna det var konstigt. I med foten och så klämmer jag lite – hm… av med skon och måtta sulan mot fotsulan. Och det är inte strumpan, det är skon som är mindre än foten… Tänk vad som kan hända på ett sommarlov.

Så idag hämtade E och jag barnen från dagis och direkt iväg till vår favvo-barnskoaffär Barnskospecialisten (nej, vi är inte sponsrade, annat än att dom har tvillingrabatt…). Väl där fick vi ett par olika skor att prova men dom var inte roliga, L grät och protesterade. M drog iväg och bogserade sin far runt hela Sickla.

Mitt upp i kaoset dök min kompis I upp med familj, henne hade jag inte träffat sen i våras, mannen hennes har jag inte sett på flera år, och sonen som snart fyller två har jag aldrig sett. Komiskt nog hade vi tidigare på dagen bokat in en grillträff i september 🙂 Prata blev det inte mycket av idag, men det lär det bli mer av sen.

För att avsluta kaoset lite snabbt köpte jag ändå ett par av skorna, de som jag tyckte var bäst. Lite dyrt men vi fick slut på eländet, tänkte jag.

Efter detta gick vi iväg till pastahaket – en annan favorit – och skulle äta. Barnen är inte direkt uppfödda på restaurang utan det är en annorlunda sak att göra. Annorlunda är inte så poppis hos M… vilda protester. Tills han fick se spaghettin i glasmontern. Hejja och hurra, barnet vill äta. Beställde spaghetti till barnen och cannelloni och ravioli till E & mig. När maten kom ville L inte ha sin mat utan min mat, och viljornas kamp börjar. Ät din spaghetti så får du rullar. Nej jag vill äta rullar först… osv. L åt inte mycket till middag idag.

Dessutom tyckte E inte att det var världens bästa idé att köpa dom där dyra skorna när vi innan sagt att vi skulle ta nåt billigare iom att han lär växa ur dom till våren och det är ju ändå snart dags för höst/vinterskor. Jag kan inte annat än hålla med, jag shoppade ju fort mest för att komma därifrån… Så – efter maten går vi och lämnar tillbaka skorna och drar till Nacka Forum istället. Inne på Crispin hittar vi blå Pax-gympaskor (Hubbe hette dom) som L valde själv, som passade, som han ville ha och som var billiga! Hejja och hurra. Bilen man fick sitta i och ratta medan man provade kan ha gjort sitt till… Bra tänkt, Crispin!

Hem – välling – lite friidrott – pyjamas och sova. Skööönt. Nu ska jag nog oxå sova strax, kanske bra att passa på när barnen sover? Imorgon blir det fullt ös med barnens kompis pappas verkstadsinvigning här i området med hoppborg och varmkorv, sen middag hos en av mina barndomsvänner som bor 10 minuter härifrån, ska bli jättekul!

This entry was posted in Allmänt and tagged , . Bookmark the permalink.

One Response to Shopping-eftermiddag

  1. spiderchick says:

    haha ja jag ska börja svara att – ja det är två bebisar i magen haha =)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.