Mat & prat

Igår hade jag en dålig dag. Dagis var stängt och jag var sur. Hormoner – jovisst, det är ingen hemlis. Snart får det bli klimakteriet eller en ny bäbis – eller kanske inte… – för det här jäkla hormonskiten är inget att ha 😉 Javisstja, båda dom grejorna är ju också lite jobbiga kanske… attans. Jaja.

Hursom. Efter lunch drog familjen iväg till Siggesta för att roa oss, kolla in djuren och sådär. Vet inte vad jag hade väntat mig, men om man marknadsför sig som ett ställe dit man kan åka med barn för att kolla in djur väntar jag mig nåt mer än hönor, kaniner, getter och hästar. Men, det var skoj att mata getterna tyckte L medan M mest kollade in tuppen. Barnen fick glass & jag och E fick kaffe.

När vi kommit hem, ätit ett extra mellis och jag hade plockat ihop disken ännu en gång – tar det aldrig slut? – tog jag slut helt så E fick laga middag. Och vilken middag! Godaste pastasåsen i år, minst. Lycklig blir man då. L gick över till grannen och M var hemma. När vi käkade berättade L om spelet han och stora grann-killarna hade spelat. Troligen hade väl dom spelat och L tittat på.. det var bilar som ramlade och hus som välte och snart hade vårat hus också vält och allt blev en enda röra med saker som ramlade, verkligt och spel, nu och då. Och jag som undrar vad killen går och funderar på… huga vilket jobb han har att göra om det är sådär i hans huvud.

Gick och la mig för sent som vanligt, M hostade så jag var upp en kort sväng, men sen fick jag sova. Sköönt! Och idag var det dagis igen. Lugnt och skönt, lunch “på byn” så slipper man det jobbet – underbart. Men ändå skönt att jobba hemma i myssockor och urtvättade collegebrallor. Inte dumt att köra eget ibland.

Vid dagens middag hände det som brukar hända, L vill inte äta. Mest för att han inte vill, om det är bestämmandet han är ute efter, eller om det bara är så att han inte har tid vet jag inte, men diskussion blir det. Jag brukar lyssna in vad det är han vill ha – oftast dricka eller gurka – så får han lite av det, sen får han mer efter x antal skedar mat. Det brukar landa i förhandling. Som tur är har han än så länge ganska dålig koll på vilka siffror som är mer eller mindre än dom andra så om jag säger fyra kan han mycket väl kontra med sju. Ganska kul faktiskt – lite hemskt att ha så kul åt det men det är ju både praktiskt och bra än så länge. Lär väl få det i ryggen så småningom.

Sen pratade vi om veckodagarna. Det gör vi rätt ofta eftersom vi har en stor kalenderwhiteboard i köket. Vad det är för veckodag idag, vilka dagar kommer efter och sånt. Nu har L börjat med att man får välja mellan saker. Undrar just var det kommer ifrån..? Först konstaterades det att det är tisdag idag. Sen hördes följande:
L: Du får välja mellan Måndag och Tisdag
jag: Tisdag.
L: Mmm… du får välja mellan Måndag och Torsdag.
jag: hmmm. Måndag.
L: Men det är ju Tisdag!
Klockren logik. Där åkte jag dit… Vi hade rätt kul i alla fall.

Vid vällingen i soffan satt L sen och berättade om när han var med i TV på Mora Träsk, och så konstaterade han att han också kunde hoppa sådär som trestegshopparna i VM hoppade. Undrar just hur det kommer se ut i sandlådan på dagis imorgon! Men friidrott är ju en bra sport, hellre det än hockey!

This entry was posted in Allmänt and tagged . Bookmark the permalink.

One Response to Mat & prat

  1. ylvisen says:

    Ja hellre friidrott, hatar hockey!

    Gott med lagad mat! Kul med veckodagarna!

    Kram och trevlig helg!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.