Åka buss

Idag har vi åkt buss.

För länge sen, när vi började fundera på att potträna med L, satte vi upp en lapp med “L:s märken” som rubrik, fixade klistermärken med L:s favvobilder (hjärtan) och bestämde att när han fick ett märke varje gång han kissade i pottan eller i toaletten, två om det kom bajs. När han hade samlat ihop 10 märken skulle vi göra nåt kul, och han fick bestämma vad. Vi skulle åka buss hela familjen. Åkej.

Under ett par månader har det varit nåt oengagerat försök här och där, och han hade kommit upp i 7 märken. Igår drog vi igång på riktigt, av med blöjan och på med kalsonger. Det blev en del olyckor men också några lyckade försök. Det magiska talet 10 uppnåddes ganska snabbt. Så idag har vi åkt buss.

Hela familjen knallade iväg till bussen, med tvillingvagn och annan nödvändig utrustning, som SL-remsa till mamma, mellis till M som inte gärna äter bullar osv. Buss till grannkommunen, fika i ett av de stora köpcentrumen. Fiket hade gungor, inomhus! Fantastiskt bra. En del lek i nån form av digital plastpool där man kan jaga bubblor, fiskar och grodor på nåt vis hann vi med, och så bussen hem igen. Superlyckad utflykt!

M satt och tecknade med pappan hela vägen hem. Buss var ett frekvent tecken. Nåt annat som kom ofta var också nåt vi tror är grönt och fint, det var väl det utanför bussfönstret… När vi åkte över broarna var det i alla fall mycket vatten, den delen är vi ganska säkra på. Han pratar och pratar, jättekul. När vi förstår allt kommer det att bli ännu roligare!

Tror att jag fick nån bra bild på leken, den kommer isåfall sen.

grön
Grönt
fin
Fint

This entry was posted in Allmänt and tagged , . Bookmark the permalink.

One Response to Åka buss

  1. Kerstin B says:

    Anna!

    Mejla ditt telefonnummer så vi kan fika. VI kommer på måndag/tisdag å stannar tills slutet av veckan.

    /Kerstin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.