Tandläkare & fika

Jo, jag vet att jag inte skulle ha dåligt samvete för den oerhört dåliga uppdateringen. Att jag lovade mig det när jag startade den här bloggen. Men nu har jag det ändå. Skit.

M var hos tandläkaren idag. För andra gången i livet. Det gick jättebra. Han charmade alla i väntrummet utom en 11-årig kille som nog undrade vad han var för slags UFO.

M fick för sig att flytta 6 fiaspels-pjäser modell större tvärs genom rummet fram och tillbaka. En och en. Det blev några vändor den kvart vi väntade. Fram och tillbaka, fram och tillbaka. Hela tiden glatt muttrandes siffror och färger, på sitt alldeles egna vis. E-å-e-a-emmmmmm. Öööööööööö. Båååååå. Ööööööööö. Att det var sex stycken och att han räknade till fem varje gång är oviktigt. Alla var dessutom gröna utom den blå som var både blå och grön. Även den gula var grön. Men det gör inget, jag blir lycklig över att han räknar och säger färger över huvud taget.

Besöket inne hos tandläkaren gick fort. Jag och en syrra höll i sprattelgubben medan tandläkaren kollade väldigt snabbt att allt satt där det skulle, konstaterade att vi inte borstar så bra på ett par specifika ställen och att en hörntand uppe fortfarande inte syns men känns. Så det var ju bra. Tillbaks igen om nåt halvår eller så.

Sen tog vi en vända med fia-pjäserna i väntrummet till och sen gick vi till ett fik. Där käkade M medhavd lunch portion modell större, och mamma fick en god soja-latte.

M hade under lunchen god utsikt med panoramavy över Dalagatan i Stockholm. Där går många bussar, både röda och blå, en hel oändlig massa bilar åker förbi och också en hel del lastbilar. Himmelriket för en liten M som dessutom glatt berättar för mamma att det kom en buss – varje gång. Han nämnde nog också hälften av lastbilarna och en tredjedel av bilarna. Med makaroner i hela munnen. En hel del ljud och tecken kommer det. Oerhört roligt, jag satt och njöt faktiskt. Barnet pratar ju! Underbart. Ibland kommer det långa ramsor med tecken och ljud, många ord är nu tvåstaviga. Antar att man måste ha ett språkstört barn för att förstå storheten i detta, men tro mig, det är fantastiskt roligt.

Till fiket kom sen pappa som hade varit hos sin tandläkare och lagat, stackarn. Inte skoj alls. Också han fick njuta av ramsorna en stund.

Sen blev det middagssovning i bilen och avlämning på dagis, hem till ön och skogen och jobba jobba, möte hos kund imorgon.

Barnen hämtades av A, vår avlastningstjej, hon leker med M en eftermiddag/kväll i veckan. Men det är ju en helt annan historia som jag har ett halvskrivet utkast om här, det kommer nån annan gång när samvetet slår till igen!

This entry was posted in Allmänt and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.