Lagat mat från recept

Jag brukar inte laga mat direkt från recept så värst ofta. Jag plöjer igenom ett par mattidningar och någon kokbok, och så blandar jag om i huvudet och komponerar ihop något efter det, och efter vad jag hittar i affären. Men, senaste tiden har inspirationen inte funnits och nu har jag tröttnat på samma samma samma, så jag har lagat mat från recept ett par gånger.

Tidigare i veckan blev det Fläskfilé tonnato från Coop. Jag handlar ibland från Mataffären, och det är rätt smidigt att få en färdig shoppinglista direkt från receptet. Detta recept funkade fint, men jag tror att det är bättre på sommaren iom att såsen är kall. Jag gav mig också på en helstekt fläskkarré, men det som smällde högst i det receptet var nog rotsakerna med limevinägrette. Heter det förresten vinägrette när det inte är vinäger i?

Idag till lunch festade jag vidare i recepthögen och utmanade ännu en gång min kycklingskräck. Jag är inte särskilt förtjust i kyckling, men jag vill inte föra vidare det till mina barn så jag anstränger mig som bara den nu. Jag gjorde alltså nån sorts kycklingköttbullar ur en Allt om Mat med sportlovsmat. De blev rätt ok, lite mycket lök kanske. Men attans vilken kladdig smet man skulle rulla bullarna av… inte roligt. Som tur var höll sig barnen lugna och inga akututryckningar behövde göras. Men det receptet gör jag inte om inom överskådlig framtid om jag är själv med barnen.

Ikväll blev det stekt potatis med falukorv. Bra att köra lite barnvänlig mat när de är sjuka tänkte jag, men inte åt dom så värst mycket ändå…

This entry was posted in Allmänt and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.