Tecken-efterlysning: Tokigt/Knasigt

Eftersom jag tror att i alla fall några av er som läser här använder TAKK/tecken hoppas jag att någon av er vet – hur tecknar man tokigt/knasigt eller nåt liknande?

M gör fel med flit hela tiden och säger då “leffleff” och tecknar FEL. Men jag skulle vilja använda ordet fel när det faktiskt är fel på riktigt, och nåt annat när det busas och blir fel med flit… Hjälp mig! Hur gör ni?

Tecken - fel

This entry was posted in Allmänt and tagged , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Tecken-efterlysning: Tokigt/Knasigt

  1. Cilla says:

    Jag vill också veta! 🙂 Fått några tips?

  2. Catrin says:

    Hej Anna! Fick länken till din blogg via en kompis som antagligen tänkte att jag kanske kunde hjälpa dig eftersom jag är tsp-tolk! 🙂 Vill bara säga att jag snabbt läste igenom din beskrivning av dig själv och dina tvillingpojkar och blev djupt berörd, jag har själv en döv pojke och tror att jag kan förstå vilka känslostormar som du upplevt… Lycka, sorg, hopp, förtvivlan… Med lite distans så känner man att man fått en till dimension på livet som inte alla har förmånen att få uppleva, eller hur? Tycker själv att Emily Pearl Kingsley beskriver det mitt i prick http://www.experienceproject.com/stories/Have-A-Special-Needs-Child/483916
    Tillbaka till din fråga: som tsp-tolk skulle jag teckna “busa” med en passande mimik, i tsp hänger ju uttryck och det man tecknar med händerna ihop. På samma sätt som vi “hörande” betonar med rösten så lägger man i tsp till mimiken för att få betydelse, betoning i det man säger. Svårt att förklara i text vad jag menar och vet inte hur det passar med TAKK men hoppas det kan vara till någon hjälp! Lycka till med dina tvillingar, de verkar ha hamnat i rätt familj! 🙂 Catrin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.