Valborg, en rätt vanlig dag

Ledig lördag. Vi försov oss till gympan, mamman vaknade halv 9. Då hinner man inte vara i Nacka kl. 9. Särskilt inte när ingen i huset varken klätt på sig eller ätit frukost när mamman vaknar. Hoppsan.

En plocka-plocka-förmiddag, sjukt mycket saker överallt, och vinterskor som ska bytas till sommarskor, och mössor och vantar som ska tvättas, eller slängas, eller packas undan direkt. Vad ska vara kvar, det kan ju fortfarande bli kallt och sen kommer hösten fort när vinterkläderna ligger på garagevinden… Pappan var ute och sågade stubbe. Stor stubbe.

Favvomat, köttbullar och pasta, till lunch slank ner snabbt, jag tror det blev 7 köttbullar kvar till stackars pappan som hade åkt och handlat såg-grejor då. Tur det fanns lite rester i kylen att värma på som komplettering.

Ute en stund, studsmatta, såpbubblor, sandlåda och rutschkana, det vanliga programmet. Jag försökte klippa en ros, men det var som vanligt, ett klipp – hämta M i backen ner mot vägen, ett klipp till – hämta M på väg mot grannen där tonåringen meckar båtmotor… ja ni fattar. Jag lutar mer och mer mot staket, även om jag på riktigt är emot hela tanken med att bo i en bur.

In igen för att göra lite mer nytta, middag till exempel. Pappan fick stanna ute och köra mer motorsåg, seg stubbe det där. En rätt tråkig middag, utseendemässigt i alla fall, men jag tyckte lammfärsröran blev riktigt god. Tre av fyra åt med hyfsad aptit i alla fall.

Sen mötte jag och barnen upp grannarna och gick till brasan vid Sjöliden, inte för att vi såg så mycket, men vi träffade några dagiskompisar och snackade lite goja innan vi gick hem igen.  Efter en saga och tandborstning sussar båda barnen sött och jag bloggar istället för att deklarera. Idag igen. Hm. Tänk vad mycket man kan blogga om när man inte vill göra det andra!

This entry was posted in Allmänt and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.