En helt vanlig måndag…

Söndagen var en seg historia, tror att alla var rätt trötta efter de tidigare bravaderna i helgen. (Jodå, det kommer ett inlägg om det också. Senare.) M kom till mig på natten mot söndagen och kändes lite varm, så han fick ligga kvar där och skruva på sig, men på morgonen fanns där ingen feber så jag trodde nästan jag hade drömt… Vi körde rätt hårt, om man bortser från att vi vaknade efter 8 och käkade frukost halv 10 då kanske. Det var hopptävlingar inomhus, en hel del cymbalspelande  och efter lunch blev det fotbollsspel utomhus med nya bollarna jag hittade på ICA tidigare i veckan, lite lättare fotbollar som är enklare att få iväg för korta ben. Det var ovanligt lite DVD-film hela dagen, efter att vi kom in fram till middagen lekte M & L med varandra utan att bråka alls faktiskt, skönt!

Men, på kvällen var M:s feber tillbaka. Eftersom han åt sista penicillindosen i torsdags bestämde vi oss för att ringa barnläkarmottagningen som idag på morgonen och kolla läget. De tyckte vi skulle komma och kolla, så vi fick tid 10.30. Jag hade lunchmöte i stan så jag följde med dit jag med, så vi var två vuxna där, lyxigt värre.

M har ju haft två halsflussar i rad, men inga prover togs då utan diagnosen ställdes ändå. Så här i efterhand kan jag tycka att jag skulle stått på mig mer med provtagning, men det är ju lätt att säga nu.

Hursomhelst, ett vanligt snabbtest säger ingenting nu såhär tätt inpå en penicillinkur, så det blev en “riktig” odling som skickas iväg. Vi får svar tidigast imorgon em, troligen onsdag fm. Ingen medicinering innan dess. På ett sätt hoppas jag att man inte hittar nåt, för ju mindre mediciner det äts dess bättre. Å andra sidan vore det skönt att hitta nåt och sätta in nån dunderkur så vi blir av med eländet nån gång.

Men vi fick hursomhelst alla prover tagna som vi egentligen skulle ta där på onsdag, det är dags för M:s årliga standardkoll. 4 rör tankade de ur barnet, utan Emla och med en rejäl fysisk ansträngning av pappan och favvo-syrran på mottagningen. M verkar tycka att det värsta är att sitta fast, och han är en utbrytarkung av guds nåde… Av paniken som finns i ögonen på honom när det är hårklippningsdags syntes ingenting idag, så jag tror att det gick rätt ok ändå, även för honom.

Både M och L har varit sällsamt ognälliga och trevliga idag, L fick bara ett enda utbrott och det var när en “trumpinne” gick av, och det kan man ju förstå är en tragisk händelse i livet. L cyklade till och från dagis idag också, man får passa på när det bara är ett barn att hålla ordning på. Det gick jättebra, L är så duktig på att hålla undan när det kommer bilar och han släpper fötterna från marken mer och mer när han kan rulla (han har en springcykel).

L och jag har idag också haft en diskussion huruvida det heter Orkest eller Orkester i bestämd form singular. L hävdar att Orkester är plural… visserligen använder han inte just ordet plural, men vad han menar är oerhört tydligt. Tja, det heter ju en vän – flera vänner – så helt osökt är det ju inte. Rätt avancerad diskussion för en kille som är 4 år och 3 månader kan jag tycka. Hursomhelst lekte L och jag Orkest efter maten idag. Jag spelade små trudelutter på barnens lilla synt och L trummade med ätpinnar på en hink (= spelade trumma) till. Det lät rätt ok tycker jag själv. Mest låtar från årets melodifestival blev det.

Imorgon är det E:s tur att jobba och min tur att vabba, så då får vi se om det blir nåt nyttigt gjort. Just nu går det seeeegt med Flylady-grejorna och GTD och jobbande, men men, det tar ju på krafterna att vara mamma och Anna och sånt ibland och så måste det också få vara. Jag kommer igen, nu har jag ju sett att det faktiskt GÅR att få upp både ångan och farten bara man anstränger sig lite extra. Nästa projekt är att lära mig att gå att lägga mig i tid, nån som har nåt bra tips?

Häromdagen hamnade jag här på en surfrunda. Läsvärt även om jag inte håller med till 100% (kanske 85% eller så :). Alla är vi olika, tur det. Men det kan vara en bra grej att tänka på, för alla som träffar såna föräldrar som oss.

This entry was posted in Allmänt and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.