Mer bacillfobi på g

Lagom tills att den här omgången sjukdom verkar vara på väg att ge sig (ta i trä) börjar det spridas magsjuka på dagis. Då är den stora frågan – ska man hålla M & L hemma nu? Blir vi sjuka lagom till jul? Det verkar än så länge vara rätt lugnt, inte så många är sjuka ännu och de verkar inte kräkas heller. Det kommer att bli samtalsämnet i soffan ikväll hemma hos oss.

Vi har haft den där vinterkräksjukan ett antal gånger de senaste två vintrarna, en gång tog den två varv runt i familjen innan den gav sig. Det är inte roligt. INTE roligt. Den gången vi blev sjuka allihopa samtidigt var farmor här. Tack och lov ville inte farfar ha henne tillbaka i smittat skick så hon blev kvar. Vi piggnade till efter ett par dagar, då var det hennes tur. Hon stannade nästan en vecka. Hade varit trevligare under andra omständigheter, men jag tror att hon räddade livet på oss. Man kan inte ta hand om två kräksjuka tvillingar på 3 år när man är kräksjuk själv. Det går faktiskt inte.

Sen när man kollar på Rapport och läser lite mer insatta rapporter blir man ju inte så värst mycket mer uppmuntrad. Handsprit kör vi ju redan, det står pumpflaskor både här och där i huset. Nu är den stora frågan, var köper man ytdesinfektionsmedel? Inte i vanliga mataffärer i alla fall… Här ska googlas.

This entry was posted in Allmänt and tagged , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Mer bacillfobi på g

  1. Alison says:

    Åh, hoppas ni klarar er undan! Har hört om flera fall av magsjuka på kort tid nu, håller tummarna för att vi också slipper …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.